Генштаб ЗСУ розробляє план відведення військ / фото mil.gov.ua

Об’єднані сили не будуть відступати, Генеральний штаб Збройних сил розробляє план відведення військ від лінії розмежування.

Про це міністр оборони Андрій Загороднюк заявив в інтерв’ю Радіо Свобода, відповідаючи на запитання, чому українські військовослужбовці мають відступати з «сірої зони» на лінії розмежування, де метр за метром відвойовували у супротивника.

Читайте також"Це не відступ": міністр оборони розповів, як відбуватиметься розведення військ на Донбасі

Відео дня

"Це не відступ. Це - розведення. Ті, з ким ми спілкувалися (на лінії розмежування - УНІАН), ставляться до цього, як до стратегії. По-перше, це питання їхньої безпеки також, оскільки, якщо буде розведення, то воно буде за правилами. І це буде відслідковано. Відстань збільшиться і знизиться багато ризиків. Але це має бути зроблено технічно правильно, бо є вже система позицій, укріплень, і ніхто це не робитиме без підготовки. І, звичайно, ми будемо слідкувати, щоб та сторона також це робила", - сказав він.

Відповідаючи на запитання, що буде, якщо противник не відведе свої сили і озброєння, міністр сказав: "По-перше, розведення не буде одночасним всюди. Це буде ділянками, і буде нагляд, щоб це робилося з обох боків. Зараз створюється план розведення, Генштаб над цим працює. Він буде представлений і враховуватиме усі ризики", - наголосив Загроднюк.

Як повідомляв УНІАН, у червні відбулось розведення підрозділів та озброєння Збройних сил України і бойовиків поблизу Станиці Луганської.

13 вересня президент України Володимир Зеленський зазначив, що наступним етапом припинення вогню на Донбасі буде розведення військ у Петрівському і Золотому.

18 вересня після засідання Тристоронньої контактної групи з урегулювання ситуації на Донбасі прес-секретар представника України у ТКГ, екс-президента Леоніда Кучми Дарка Оліфер заявила, що представники РФ заблокували визначення можливої дати розведення військ в районі Золотого та Петрівського.