REUTERS

Окупаційна влада так званих «Донецької та Луганської народних республік» хоче запровадити на підконтрольній території обов’язкову «строкову військову службу».

Про це повідомив речник Міністерства оборони України, полковник Максим Праута, посилаючись на дані української розвідки.

За його словами, наразі спостерігається активізація командуванням російсько-окупаційних військ на тимчасово окупованій території у Донецькій та Луганській областях щодо агітації населення на проходження військової служби у 1 (Донецьк) та 2 (Луганськ) АК ЗС РФ.

Відео дня

Читайте такожОБСЄ підтвердила завершення розведення сил у Золотому (відео)

«Для підвищення ефективності рекрутингової діяльності окупанти збільшили обсяги розповсюдження відповідної пропаганди з використанням телебачення, радіо, соціальних мереж та наочної агітації. При цьому окупаційними адміністраціями застосовуються приховані заходи з обмеження виїзду призовного контингенту до РФ для працевлаштування», - зазначив Праута.

Водночас, речник зазначив, ресурс та якісні характеристики потенційних місцевих призовників продовжують знижуватись, що змушує командування ЗС РФ комплектувати підрозділи російсько-окупаційних військ найманцями — громадянами РФ, до вербування яких на території Росії активно залучаються т. зв. «патріотичні» громадські організації.

«Крім того, кадровий некомплект планується компенсувати за рахунок введення на тимчасово окупованій території у Донецькій та Луганській областях обов’язкової «строкової військової служби», - сказав Праута.

Як повідомляв УНІАН, упродовж доби, 26 листопада, збройні формування Російської Федерації 12 разів порушили режим припинення вогню. Бойовики обстрілювали позиції Об'єднаних сил із заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібру 82 мм, озброєння БМП, гранатометів різних систем та стрілецької зброї, з великокаліберними кулеметами включно.