Бойовики обіцяють не обстрілювати Широкине

Бойовики нібито оголосили Широкине демілітаризованою зоною в односторонньому порядку, повідомляють сепаратистські ресурси.

"Як акт доброї волі та демонстрації мирних намірів, керівництвом Донецької Народної Республіки прийнято рішення в односторонньому порядку вважати населений пункт Широктне демілітаризованою зоною", - заявив один з лідерів терористів Денис Пушилін.

Читайте також"Азов" продовжує захищати Широкине, з якого втекли всі мирні жителіКонтроль за обстановкою пропонується передати місії ОБСЄ.

Відео дня

Нагадаємо, за останніми даними, Широкине залишили вже всі мирні жителі.

Питання демілітаризації даного населеного пункту під Маріуполем, що займає стратегічно важливе положення, обговорювалося в середині квітня з ініціативи ОБСЄ, однак проти цієї пропозиції виступили як бойовики "ДНР", так і бійці "Азова", які опублікували відповідну заяву, і жителі Маріуполя, які вийшли на мітинг проти демілітаризації.

При цьому, за даними ОБСЄ, представники України і Росії в спільному центрі з контролю і координації режиму припинення вогню на Донбасі погодилися щодо необхідності демілітаризації Широкиного.

Вночі на сторінці "Азова" в Facebook було опубліковано повідомлення про черговій атаці бойовиків, згідно з яким, командування "сектору М" тричі за годину віддавало наказ не відкривати вогонь у відповідь по бойовиках.

Три години тому розпочалась атака терористів у с. Широкине. Бойовики впритул підійшли до позицій АЗОВА і з відстані стрі...

Posted by Батальйон спеціального призначення "Азов" - нова сторінка on Tuesday, June 30, 2015