Російська влада має намір дискредитувати Україну після рішення адміністрації президента США Дональда Трампа про постачання в Україну летального зброї.

Про це йдеться в матеріалі авторитетного американського видання HuffPost.

Зазначимо, за даними каналу ABC, план адміністрації Трампа передбачає постачання в Україну 35 пускових установок і 210 протитанкових ракет. У партії можуть бути включені також протитанкові ракетні комплекси Javelin.

Відео дня

Читайте такожВійськовий експерт розповів, як зброя із США вплине на російську агресію

Як відзначають американські журналісти, реакція Росії на ці дії буде очікувана. В даному випадку це можуть бути прийоми інформаційної війни з використанням недостовірних або підтасованих фактів. Кремль може сказати що "Сьогодні ви надаєте Javelin Україні, а завтра він з'явиться в Ірані", використовуючи той факт, що українська митниця в січні 2017 року виявила в одному з літаків, що прямують до Ірану з Києва частини комплектуючих до застарілих ПТРК "Фагот" російського виробництва, які практично не використовуються в українській армії.

Як прогнозують американські експерти, дії Москви будуть спрямовані на дискредитацію україно-іранських сполучень і постраждають компанії, які працюють з Іраном. Зазначимо, з української сторони санкцій відносно Ірану немає, а американська сторона санкції частково зняла або значно полегшила.

Так, Іран є однією з країн, де виробляються українські літаки АН-140 для внутрішнього ринку Ірану з українських комплектуючих.

Читайте такожСША побоюються, що Україна втратить передану їй зброю і не дозволяють відправляти її до зони АТО - WSJ

З Іраном працює багато українських компаній. Одна з них - компанія "Хорс", що допомагає іранським авіакомпаніям в організації мокрого лізингу літаків. Авіакомпанія "Хорс" працює з 1990 року і спеціалізується на чартерних і регулярних перевезеннях. Як зазначено на сайті компанії: "Польоти плануються у відповідності з потребами клієнтів і виконуються в Європі, на Близькому Сході і в Африці".

"Кожен раз країна-агресор намагається спотворити факти, відірвати собі хоча б частину історичної культури, не забуваючи, при кожному зручному випадку, принизити і оббрехати Україну. Росія цілеспрямовано бореться з позитивним іміджем України. Їй життєво необхідно боротися з статусністю опонента на світовій арені. В даному контексті допомога і підтримка Америки і американського уряду Україні є потужним стримуючим фактором російської агресії", - підсумували американські журналісти.