Ілюстрація REUTERS

На Донбасі російські окупаційні війська на низці ділянок проводять перегрупування і зміцнення своїх позицій.

Встановлено, що командування окупантів на ряді ділянок продовжує таємно концентрувати поблизу лінії розмежування невеликі групи бронетехніки, в тому числі важкої (танків). Про це повідомляє група "Інформаційний спротив".

"Так, на північ від Ясинуватої в лісопосадці між Зорькою і 103-м кварталом, виявлено 3 окопаних і ретельно замаскованих танки типу Т-72. У районі "Моноліту" в промислових будівлях окупанти маскують також не менше 4-х танків і до 5 од. 122-мм САУ 2С1 "Гвоздика", - йдеться в повідомленні.

Відео дня

За даними, ІС, 9-й омсп мп 1 АК ДНР (Новоазовськ) почав отримувати поповнення озброєння і військової техніки замість зламаної або знищеної в результаті бойових дій.

"Перша партія з 6-и БМП-1 і 6-й БТР-80 прибула на одну з тилових баз полку. Техніка - частково відремонтована або відновлена на базі ремонтних потужностей "1-го АК ДНР" (проте не більше 3-х одиниць), решта - прибула для зазначених цілей безпосередньо з РФ (видно погано і наспіх зафарбовані тактичні знаки ЗС РФ і позначки РЗ ("Російські залізниці"), які свідчать про перевезення залізничним транспортом)", - зазначається в повідомленні.

Також, підкреслили в ІС, аналогічна ситуація спостерігається в підрозділах "5-ї омсбр" окупантів у районі Докучаєвська і південніше. За даними розвідки, протягом місяця передові підрозділи бригади отримали 5 "відновлених" БМП-2 і не менш як 10 одиниць МТ-ЛБ і БТР-70\80, які прибули безпосередньо з РФ, крім того, 4 нових автомобілі "КамАЗ" і "Урал".

Читайте такожНа Донбасі командування бойовиків наказало провести примусовий призов чоловіків – розвідка

Стало відомо, що в 1-му і 2-му АК окупаційних військ планується проведення серії КШН (командно-штабних навчань) з керуванням ряду бригад і окремих полків, батальйонів з метою "отримання командним складом навичок управління військами в сучасних видах бою".

"На практиці планується приведення в підвищений ступінь боєготовності ряду частин і підрозділів з 2-го ешелону і тилу. Це стосується і різнорівневих командних пунктів і пунктів управління, також планується відпрацювання питань їх перебазування і розгортання "на незнайомій місцевості", - додали в ІС.

Розвідка встановила, що в зв'язку з проведенням заходів з перегрупування і ротації ряду частин і підрозділів "2-го АК ЛНР" на ділянці від Сокольников до Христового, їхнє командування отримало суворі вказівки "перешкодити" виявленню переміщення цих частин, у тому числі спостерігачами СММ ОБСЄ за допомогою БПЛА і патрулювання або спостереження.

"По будь-яких БПЛА наказано відкривати вогонь", - підсумували в ІС.