Експерт розповів, як українським дронам вдається дурити ворожу ППО / фото Getty Images

Українські збройні сили дезорієнтують вороже ППО повітряними кулями, даючи можливість ударним безпілотникам успішно дістатися до цілі і вразити її. Про це розповів в ефірі "Ми-Україна" військовий експерт Олександр Мусієнко.

Мусієнко розповів, що під час атак російських територій завжди є безпілотники, які мають бути збиті.

"Треба пройти ППО ворога і треба його відволікти. Треба провести операцію таким чином, щоб пройти і РЕБ і ППО. Тому свідомо є цілі, які летять, щоб відволікти ППО, щоб виснажити ППО", - розповів експерт.

Відео дня

Він зазначив, що виснажувати ворожу ППО теж дуже важливо, оскільки вони вистрілюють свій запас, і попри всі запаси ракет у Росії, це теж проблема.

"Плюс їх дезорієнтують повітряними кулями, які імітують польоти літаків F-16 і навіть F-22. Ну це вже тролінг такий", - розповів експерт.

Він зазначив, що відповідно, датчики російської ППО спрацьовують на такі "обманки" і відповідно по них спрацьовують системи ППО, а дрони, що мають вразити ціль, успішно долітають.

Українські дрони у війні

Україна інвестувала сотні мільйонів доларів у безпілотники дальнього радіусу дії, здатні шукати і вражати віддалені цілі. Як писало видання The Economist, найкраща з нових моделей має запас ходу 3000 км і здатна досягти Сибіру.

На початку квітня ЗСУ вперше атакували безпілотниками цілі у Татарстані. Вони знаходилися за 1300 км від лінії фронту. Видання BILD писало, що Україна незабаром застосує дрони з далекобійністю до 2000 км і більше, що можуть атакувати Урал та Заполяр'я.

Вас також можуть зацікавити новини: