Зараз триває процес розділення ПВК "Вагнер" / фото скріншот відео

Міноборони РФ привласнило собі базу, техніку, озброєння ПВК "Вагнер".

Як заявив російський правозахисник Марк Фейгін в ефірі Еспресо, найманці Євгена Пригожина масово підписують контракти з міністерством оборони.

"У Росії повністю ліквідовано ПВК Вагнера. Забрано базу в Молькіно в Краснодарському краї, всю техніку, бронетехніку, озброєння, усі БК відправлено на баланс міноборони. Більша частина, наголошую, більша частина контрактників ПВК Вагнера підписала контракти з міноборони РФ і тепер вважається контрактниками міноборони РФ. Є щось саме в Білорусі, і це, безумовно, домовленість між Лукашенком, Пригожиним і Путіним. Але це все дуже непевно, і в разі чого їх дійсно до авантюри залучать, якоїсь провокації - а чого, там якісь зеки й головорізи", - наголосив Фейгін.

Відео дня

Російський опозиціонер додав, що Путіну буде вигідно, якщо "вагнерівці" наважаться атакувати Польщу зі сторони Білорусі. Таким чином, чужими руками Кремль нівелює загрозу зі сторони "вагнерівців".

"Бо якщо в цей заміс потраплять тисяча, чи дві, чи три, скільки їх там, кажуть, що до 5 тисяч певекашників, то двох зайців і вполює: померли героями і проблем уже нема", - зазначив адвокат.

Доля ПВК "Вагнер" - деталі

Раніше російська приватна військова компанія "Вагнер" призупинила вербування найманців.

ЗМІ писали, що Євген Пригожин вирішив ліквідувати ПВК.

Водночас були заяви, що ПВК "Вагнер" продовжила набір найманців у Росії всупереч заявам її ватажка.

Вас також можуть зацікавити новини: