Безлер катував українців у Криму / фото УНІАН

Прокуратура повідомила про підозру громадянину Російської Федерації, ватажку одного з незаконних збройних формувань так званої "ДНР" Ігорю Безлеру, який причетний до катування українців у Криму.

Про це повідомляє прокуратура Автономної республіки Крим та міста Севастополя у Telegram.

Зокрема, колишній ватажок незаконного збройного формування "ДНР", який також причетний до окупації півострова, підозрюється в катуваннях українців у Криму.

Відео дня

"Прокуратура автономії повідомила про підозру громадянину РФ, активному учаснику подій, які призвели до окупації кримського півострова, саме він пізніше став одним із ватажків незаконного збройного формування, яке діяло на Донеччині", - йдеться у повідомленні.

Так, дії підозрюваного кваліфіковано як порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 Кримінального кодексу України) та посягання на територіальну цілісність і недоторканність України (ч. 2 ст. 110 ККУ).

Як зазначили у прокуратурі, підозрюваний активно сприяв окупації збройними силами РФ території Автономної Республіки Крим.

Також у березні 2014 року, перебуваючи у м. Сімферополь, підозрюваний разом зі спільниками викрав трьох громадян України через їх публічну демонстрацію проукраїнської позиції в Криму та спротив окупації півострова.

Терорист "ДНР" Ігор Безлер: які злочини він вчинив

У червні 2014 року у місті Горлівка на Донеччині Безлер очолив угруповання бойовиків.

За даними СБУ, було встановлено, що разом зі своїми спільниками він організував та керував викраденням і катуванням місцевого підприємця. Після цього зловмисник вчинив умисне вбивство потерпілого.

Крім того, у липні 2014 року він організував викрадення рядового одного з батальйонів патрульної служби міліції особливого призначення. За наказом ватажка угруповання бойовики катували та вбили незаконно затриманого чоловіка.