Зеленський каже, що РФ хоче захопити Часів Яр до 9 травня / скріншот

Російська Федерація до 9 травня планує захопити Часів Яр у Донецькій області - втім, якщо ЗСУ встоять, плани РФ почати контрнаступ у червні будуть розтрощені. Про це в інтерв'ю NBC News сказав президент України Володимир Зеленський.

За його словами, РФ планує до 1 червня мобілізувати 300 тисяч бійців, а ще до 9 травня - зайняти Часів Яр. При цьому Україна готова до цього.

"Я розраховую, що ми вистоїмо, що надійде зброя вчасно, і ми зможемо відбити ворога, а потім розбити плани РФ щодо повномасштабних контрнаступальних дій у червні", - зазначив глава держави.

Відео дня

За словами Зеленського, сьогодні українським бійцям, які тримають оборону на тому напрямку, не вистачає потрібного озброєння. Тому він розраховує на допомогу від США.

"Я нещодавно був у регіоні, говорив із бійцями. Бійцям не вистачає техніки, щоб боротися з російськими дронами-розвідниками, які коригують артилерійський вогонь Росії, а також не вистачає артилерійських снарядів", - підкреслив президент.

Битва за Часів Яр - останні новини

У військ "Хортиця" є погані новини для Путіна щодо битви за Часів Яр Донецької області. Так, за даними ЗСУ, населенний пункт продовжує залишатись під контролем України.

При цьому окупанти щільно й на постійній основі застосовують артилерію - як ствольну, так і реактивні засоби ведення вогню.

Вас також можуть зацікавити новини: