Пригожина можуть ліквідувати за слова про Путіна / скріншот

Глава російської ПВК "Вагнера" Євген Пригожин останнім часом поводиться дуже дивно.

"Що стосується Пригожина... Веде він себе дуже дивно, на мій погляд. У Петербурзі досить багато білбордів з його зображенням і написом "2024". При цьому він від цих білбордів відхрещується і каже: "це не я, це мої прихильники". Досить-таки дивна історія", - сказати політичний аналітик Ольга Курносова в новому випуску програми "Аргумент".

За її словами, Пригожин своїми заявами і поведінкою піддає своє життя ризику, але намагається розігнати свою політичну значимість.

"З одного боку... Він намагається максимально розігнати свою політичну складову ,але він говорить такі речі, що буквально сьогодні у мене один знайомий з Петербурга запитав: "Як ти думаєш, скільки часу жити залишилося Пригожину?". Дійсно, такі питання виникають", - зазначила експерт.

На думку Курносової, доля Пригожина вже вирішена - президент РФ Володимир Путін не пробачить йому різких висловлювань на свою адресу.

"Він поводиться так, ніби він або отримав дуже високопоставлені гарантії, що йому все можна, хоча цілком очевидно, що дивакуватого дідуся на букву "М" йому ніхто не пробачить. Путін йому ніколи не пробачить, що він назвав його диваком на букву "М". Тому напевно після цього "дідуся" він вирішив піти ва-банк і настільки вже підняти градус того, що він говорить, щоб його побоялися ліквідувати. Я тільки так це можу пояснити", - підсумувала вона.

Пригожин образив Путіна

9 травня, поки Путін був на найбільш непоказний за останні роки військовий парад на Красній площі, лідер "Вагнера" записав відео, в якому завуальовано, але зрозуміло" наїхав " на Путіна.

Пригожин заявив, як якийсь "дідусь", думає, що у армії РФ все добре, хоча насправді росіяни несуть величезні втрати на фронті і постійно відчувають дефіцит снарядів.

"І що робити далі країні? (...) як виграти війну, якщо раптом випадково, я просто припускаю, виявиться, що цей дідусь - закінчений м*дак?",- запитував тоді Пригожин.

У Politico припустили, що тепер Пригожин може випасти з вікна або на смерть отруїтися чаєм.

За словами джерел "Медузи" в Кремлі, Пригожин діє "не в загальній команді і не в спільних інтересах" з російською владою і перейшов "червоні лінії". Пропагандисти вже отримали від адміністрації Путіна "попередження", що якщо Пригожин і далі продовжить критикувати Міноборони РФ і розповідати про" невдачі на фронті", то в публікаціях його слід "позиціонувати як зрадника" Росії.

Вас також можуть зацікавити новини: