Пригожин сильно розлютив Кремль / скріншот

Різкі заяви ватажка ПВК"Вагнер" Євгенія Пригожина, який в одному зі своїх останніх відеозвернень обматюкав керівництво Міноборони РФ, а потім розповів про "щасливого дідуся", який може виявитися "закінченим мудаком", сильно стривожили Кремль.

Як пише "Медуза" з посиланням на джерела в адміністрації Путіна, виступи Пригожина, стали "всерйоз турбувати вище керівництво країни" та були сприйняті як "загроза".

За словами одного з них, Пригожин діє "не у загальній команді і не у спільних інтересах" з російською владою та перейшов "червоні лінії".

"Поки "Вагнер" на фронті, Пригожину мало що загрожує, у нього є можливість вийти на прямий діалог з президентом. Але якщо так піде далі, це точно припинять офіційні силовики", - заявив один зі співрозмовників видання.

Зазначається, що російські пропагандисти вже отримали від адміністрації Путіна "попередження", що якщо Пригожин і далі продовжить критикувати Міноборони РФ і розповідати про "невдачі на фронті", то у публікаціях його слід "позиціонувати як зрадника" Росії.

Заява Пригожина, яка розлютила Кремль - відео

Заява Пригожина про "щасливого дідуся" - подробиці

Нагадаємо, 9 травня військовий злочинець Євген Пригожин опублікував відео, в якому знову заявив про брак боєприпасів у ПВК "Вагнер" і згадав якогось дідуся, який "думає, що йому добре", попри важку обстановку на фронті.

Наступного дня, 10 травня, Пригожин спробував пояснити, кого він назвав "щасливим дідусем", запропонувавши відразу три варіанти: "Я говорив про дідуся в контексті того, що нам не дають снаряди і тримають їх на складах. І хто може бути дідусем?".

При цьому він назвав генерала Михайла Мізінцева, начальника Генерального штабу РФ Валерія Герасимова і учасницю російського реаліті-шоу "Дім-2" Наталію Хім.