Ворог вдарив дронами по частині Одеської області, є пошкоджені об'єкти / фото mil.in.ua

Російські загарбники у ніч на середу, 2 серпня, атакували південь Одеської області дронами-камікадзе Shahed-136, випущеними з Азовського моря, вони летіли через Чорне.

Сили протиповітряної оборони працювали без перерви майже три години, унаслідок ворожої атаки був пошкоджений елеватор, виникли пожежі на портових та промислових об'єктах, повідомило оперативне командування "Південь" Збройних сил України.

За його даними, остаточна інформація щодо удару безпілотниками уточнюється. Станом на 05:30 відомості про постраждалих не надходили. "Очевидною ціллю ворога були об'єкти портової та промислової інфраструктури регіону", - додали в ОК "Південь".

Пізніше Повітряні сили Збройних сил України повідомили, що у ніч на 2 серпня ворог із трьох напрямків - Курськ, Приморсько-Ахтарськ (РФ), Чауда (Крим), запустив по нашій державі іранські ударні безпілотники Shahed-136/131.

"...знищено 23 ударних БПЛА. Більшість "Шахедів" знищено на Київщині та Одещині", - зазначили у ЗСУ.

Як повідомили в Офісі Генпрокурора, ворог атакував об’єкти портової та промислової інфраструктури Дунаю. "Внаслідок обстрілу пошкоджень та руйнувань зазнали елеватор, зернові ангари, резервуари одного з вантажних терміналів, виробничі, складські та адміністративні приміщення. Також суттєвих руйнувань зазнала триповерхова будівля "Морвокзалу", - повідомили у відомстві.

Наразі розпочато розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України).

Як уточнили у командуванні "Південь", ворог прицільно намагався знищити саме портову інфраструктуру на Дунаї. "Суттєвих руйнувань зазнали багатоповерхові адміністративні будівлі", - наголошують військові.

Також уточнено, що під час нічної атаки по півдню Одеської області силами протиповітряної оборони знищено 11 ударних безпілотників типу Shahed-136.

Новини Одеської області - що повідомлялося про нову атаку безпілотниками

В регіоні 2 серпня в 00:58 була оголошена повітряна тривога. Пізніше повідомлялося, що безпілотники супротивника залітають вздовж гирла Дунаю. На півдні Одеської області лунали вибухи. Голова Одеської обласної воєнної адміністрації Олег Кіпер повідомляв, що працювала протиповітряна оборона.

Варто зазначити, що росіяни активізували атаки по Одеській області після того, як у середині липня зірвали продовження зернової угоди, в якій було прописано механізми експорту українського продовольства через чорноморські порти.

Вас також можуть зацікавити новини: