Іван Варченко пояснив, чому для росіян важливе місто Купʼянськ / фото УНІАН, Андрій Марієнко

Купʼянськ Харківської області важливий для російських окупантів, оскільки має для них стратегічне значення як інструмент тиску на Сили оборони України. Таку думку висловив експерт із питань національної безпеки Іван Варченко.

"По-перше, місто Куп’янськ їм важливе, найімовірніше, як можливість створювати тиск, здійснювати відволікаючі удари, маневри на цьому напрямку. По-друге, це серйозний логістичний центр, який раніше дозволяв росіянам забезпечувати свою армію", – пояснив він в ефірі телеканалу FREEДОМ.

Варченко нагадав, що під час окупації залізничний вузол у районі Куп’янська забезпечував війська РФ, які перебували на території Луганської та Харківської областей. Коли ця гілка, що вела з Бєлгорода на Купʼянськ через Вовчанськ, була втрачена, ворогу стало набагато важче. 

Відео дня

"Зрозуміло, що противнику довелося працювати через далекі відстані, логістика стала набагато дорожчою. Тому відбити цей залізничний вузол – раціональна аргументація, але як показує практика, тут їм не вдається досягти якихось серйозних успіхів", – резюмував він. 

Війна в Україні: це варто знати

За даними Генштабу ЗСУ, протягом доби на передовій відбулося 50 бойових зіткнень. Гаряче було на Бахмутському та Авдіївському напрямках. Крім того, на Марʼїнському напрямку українські захисники відбили 15 ворожих атак.

Тим часом у ЗМІ зʼявилася інформація про можливі перестановки у командуванні ЗСУ. Як пише "Українська правда", Міноборони розглядає можливість звільнення командувача Медичних сил ЗСУ Тетяну Остащенко, командувача Оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" Олександра Тарнавського та командувача Об'єднаних сил Збройних сил України Сергія Наєва.

Вас також можуть зацікавити новини: