Євген Пригожин / фото скріншот

Головним наслідком заколоту "вагнерівців" можна вважати їхнє переміщення до Білорусі, звідки вони зможуть становити загрозу для України.

Колишній заступник начальника Генерального штабу Війська Польського генерал Леон Коморницький в етері Polskie radio 24 припустив, що Кремль хотів відволікти увагу від війни заколотом Євгена Пригожина.

"Дії Пригожина були під контролем Путіна і розмінною монетою в перемовинах з Лукашенком, який відмовляється вводити свої війська в Україну. Похід на Москву зімітували. Перекидання групи "Вагнера" на територію Білорусі становить загрозу для північної та західної України", - заявив Коморницький.

Відео дня

Генерал наголосив, що Путін вміє обернути будь-яку ситуацію на свою користь завдяки пропаганді.

"У Росії нікого не цікавить імідж і міжнародна думка. Там має значення тільки сила, а армія використовується для політичних рішень. Путін вже втратив імідж у світі, коли послав свою армію проти українського народу, він злочинець, якого розшукують. Не будемо сумувати, що Путін постраждав. Він перетворить це на успіх для внутрішнього використання. Зовнішнє його не цікавить. Путіну нічого виграти і нічого втрачати, він вже усе втратив", - додав генерал.

"Бунт" Пригожина в Росії - що треба знати

Як повідомляв УНІАН, у ніч на 24 червня за наказом Євгена Пригожина війська ПВК "Вагнер" рушили у бік російських міст з так званим "маршем справедливості". Сам ватажок бойовиків обіцяв "зупинити" військове керівництво РФ після нібито "ракетного удару" збройних сил РФ по його тиловому табору.

На вулицях російських міст з'явилися кадрові війська і військова техніка. ФСБ підняли за тривогою. Повідомлялося, що "під контроль" терористів ПВК перейшли військові об'єкти Воронежа і Ростова-на-Дону.

Володимир Путін назвав ці події "зрадою", втім, не згадавши у відеозверненні до росіян прізвище Пригожина.

Вдень 24 червня найманці ПВК "Вагнер" дісталися до Московської області, проте зупинили свій наступ у 200 км від Москви і Пригожин розвернув колону з військовою технікою. Це стало результатом переговорів між Олександром Лукашенком і Пригожиним, про які знав Путін.