РФ перекинула навчених у Білорусі "мобіків" ближче до Луганщини / фото ua.depositphotos.com

Із Білорусі до Росії прибув черговий ешелон з мобілізованими російськими військовими, які пройшли навчання на білоруських полігонах.

Про це повідомляє "Спільнота залізничників Білорусі". Ешелон №962 вирушив зі станції Полонка (Брестська область) 11 січня.

Усього в ешелоні було 44 вагони: 4 пасажирських (із особовим складом ЗС РФ приблизно в 200 осіб), 3 критих (зі спорядженням) і 37 вагонів-платформ (з колісною і гусеничною військовою технікою).

Зазначається, що кордон із Росією військовий ешелон перетнув 12 січня, а на станцію призначення (Митрофанівка, Воронезька область РФ) він прибув 15 січня. Кінцева станція розташована за 40 км від Луганської області.

"За попередніми даними, серед техніки в ешелоні знаходилися: мінімум 2 інженерні машини, 1 УАЗ, Урали і Камази", - відзначають аналітики моніторингової групи "Беларускі Гаюн".

Війна в Україні - участь Білорусі

Білоруські військові поки не беруть прямої участі в російському повномасштабному вторгненні в Україну. Однак, режим Лукашенка всіляко сприяє Путіну в підготовці військових РФ, у тому числі - нещодавно мобілізованих. Станом на кінець грудня в Білорусі налічували до 10 тисяч військових РФ.

Так, 11 січня з Вітебської області Білорусі у РФ був відправлено черговий ешелон із навченими на білоруських полігонах мобілізованими. Усього в ешелоні було 48 вагонів. Серед них - 8 пасажирських, 3 вантажних вагони і 37 вагонів-платформ. Їх могли перекинути в напрямку Луганська.

Тим часом, Росія перекинула на територію Білорусі ще два ешелони з особовим складом і військовою технікою. Перший складався з 43 вагонів, із яких один пасажирський (близько 50 осіб) і 42 вагонів-платформ. Другий налічував 52 вагони: три пасажирських (близько 150 осіб) і 49 вагонів-платформ.

Також у Білорусі "засвітився" главком Сухопутних військ РФ Олег Салюков. Він прибув як голова комісії міноборони, яка інспектувала військові частини і підрозділи російського компонента регіонального угруповання військ, що знаходяться на полігонах білоруських збройних сил.

Вас також можуть зацікавити новини: