Путін готується капітулювати, впевнений публіцист / фото REUTERS

Останні заяви Олександра Лукашенка 31 березня - перші начерки промови про капітуляцію кремлівського диктатора Володимира Путіна.

Таку думку висловив політолог та публіцист Андрій Піонтковський, зазначивши, що таким чином Путін вперше запросив у України пощади:

"Військовий злочинець Пу вперше запросив про пощаду. А як інакше інтерпретувати ось цей дивовижний пасаж у тексті, озвученому Лукашенком: "Солдати обох сторін не розуміють, за що вони воюють"? Як це не розуміють, за що воюють? А де ж демілітаризація? І що, солдат Путін теж не розуміє, за що він воює? Це дуже важливий поворотний пункт".

За словами публіциста, саме так у Вашингтоні сприймається це "визнання і одкровення":

"Путін відчайдушно просить перемир'я. По суті, це перші начерки промови про капітуляцію. Виявляється, народи обох країн, солдати не розуміють, за що вони воюють. А навіщо ти їх послав на цю війну, питається?".

Як додав Піонтковський, все це - свідчення "сутінкового стану людини, яка перебуває у розпачі напередодні весняного контрнаступу ЗСУ, протиставити якому його нічого".

Послання Лукашенка 31 березня - що заявляв

Як писав УНІАН 31 Березня Олександр Лукашенко звернувся з посланням до білорусів і парламенту.

В ході свого послання Лукашенко заявив, що може домовитися з Путіним і розмістити в Білорусі ядерну зброю.

Крім того, Лукашенко пригрозив, що Путін завдасть ядерного удару по Україні у тому випадку, якщо РФ буде загрожувати розпад.