В Україні вже понад два роки триває широкомасштабна війна / фото 93 ОМБр Холодний Яр

Президент РФ Володимир Путін і його оточення впевнені, що на війні в Україні "справи йдуть у правильному напрямку", зазначив колишній посол Великої Британії в Росії Тоні Брентон, передає Sky News.

За його словами, передбачається, що ця "війна на виснаження триватиме, можливо, ще кілька років": "По суті, ми застрягли в проксі-війні в Україні".

"Війна - центральна тема у свідомості Путіна. Він уже втратив інтерес до більшості аспектів управління, але він дуже відданий війні і сповнений рішучості виграти її. Він зможе зробити це тільки в тому випадку, якщо зможе зберегти хоча б враження від російської громадської підтримки (на виборах)", - вважає Брентон.

Відео дня

Він додав, що "це не вибори" у звичному розумінні: "Це підтвердження національної підтримки Путіна, і цифри говорять про те, що російська влада досягне успіху в досягненні цієї мети".

Водночас, як зазначив експосол, опитування громадської думки в РФ припускають, що Путін має 80% підтримки, але "це мовчазна згода, а не ентузіазм з приводу того, що Путін задумав".

РФ готується напасти на країни НАТО - що повідомлялося

Нагадаємо, за даними німецьких спецслужб, Росія може напасти на країни НАТО вже найближчим часом, подвоївши свою військову міць протягом наступних п'яти років.

Повідомлялося, що Москва готується до фундаментального конфлікту із Заходом, про що свідчать реструктуризація армії, переміщення військ і розміщення ракет на заході країни.

Вас також можуть зацікавити новини: