Коли ЗСУ підійдуть до Перекопського перешийка, то зможуть вдарити по Кримському мосту, повідомив офіцер української армії / фото REUTERS

Збройні сили України зайдуть у тимчасово окупований РФ Крим, українські війська будуть з хлібом-сіллю зустрічати наші земляки, а супротивники почнуть тікати.

Росіяни розраховують під час втечі використовувати Кримський міст, але не розуміють, що саме цей об'єкт стане пріоритетною ціллю для українців, розповів офіцер ЗСУ та політолог Тарас Березовець. За його словами, як тільки наші війська підійдуть до Перекопського перешийка (з'єднує Крим з материковою частиною України - Ред.), то відразу зможуть легко "накрити" Кримський міст. "...Можливість заходу української армії на територію півострова, вона не просто можлива, вона абсолютно реальна, саме так і станеться", - заявив він.

Експерт не виключає, що нинішній наступ може розвиватися досить успішно для того, щоб підрозділи української армії вийшли спочатку на адміністративні кордони Автономної Республіки Крим, а потім перетнули їх і зайшли на український півострів.

"...коли... бійці наших підрозділів заїдуть у перший населений пункт, перше село на півночі Криму, ...там їх будуть вже зустрічати з українськими прапорами, хлібом-сіллю виходити наші громадяни, і вони будуть їх вітати... як тільки буде звільнений перший населений пункт в Криму, почнеться паніка в стилі 20 року (1920 року - Ред.), коли Червона армія зайшла в "білий" Крим, і вони протягом чи то шести, чи то восьми днів, до речі, досить організовано, треба сказати, для умов тодішньої логістики, вони організовано сіли на кораблі і попливли", - сказав політолог.

За його словами, зараз вороги розраховують на Кримський міст, не розуміючи того, що він буде пріоритетною ціллю для знищення, як тільки ЗСУ підійдуть до Перекопського перешийка.

"По-перше, його звідти легко накрити... і ніяка ППО (протиповітряна оборона - Ред.), ніяка бригада Росгвардії, яка його захищає, вона його, безумовно, закрити не може...", - підкреслив офіцер ЗСУ.

Звільнення Криму 2023 - сьогодні це варто знати

Наприкінці квітня стало відомо, що Україна під час нового контрнаступу планує звільнити Крим. Плани української влади озвучив президент Володимир Зеленський.

У квітні керівник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов сказав, що наша країна наближається до знакової битви у війні проти РФ. Раніше глава ГУР спрогнозував, що українські воїни цієї весни зайдуть до Криму.

Вас також можуть зацікавити новини: