Кримський міст повинен бути знищений, заявляв голова розвідки / фото REUTERS

Коли РФ будувала Керченський міст, вона прораховувала ризики українських атак на нього, вважає капітан 1-го рангу запасу ЗСУ, заступник начальника штабу ВМС ЗСУ (2004-2020 рр.) Андрій Риженко. Таку думку він озвучив в ефірі FREEДОМ.

Він підкреслив, що не дивлячись на організований окупантами захист, українським спецслужбам все ж вдається наносити удари по незаконно побудованому мосту.

"Коли РФ будувала Кримський міст, вона, мабуть, прораховувала ризики того, що ми будемо його атакувати. Там дуже серйозний захист. Займається цим в основному Росгвардія. Там є надводні сили, сухопутні підрозділи, авіація, вертольоти. Всі транспортні засоби, які йдуть на міст, перевіряються, всі судна, які йдуть під мостом, перевіряються. Але наші спецслужби підловлюють їх", - сказав Риженко.

Відео дня

Разом з цим, зазначив він, росіяни роблять висновки щодо атак, тому українським силам доводиться постійно змінювати варіанти атаки. 

"Ми знаємо, що були спроби атакувати цей міст і з повітря, ракетами. На цьому етапі начебто росіяни збивали якісь ракети, використовували аерозольні дими. Будемо дивитися, як далі. Дійсно, ця артерія їм дуже важлива. Вона забезпечує зв'язок Криму з РФ, доставку логістики військового призначення", - нагадав Риженко.

Як повідомляв УНІАН, начальник Головного управління розвідки Кирило Буданов підкреслив, що Кримський міст повинен бути знищений. Також, начальник ГУР анонсував збільшення "бавовни" на території окупованого Криму.

Українські спецслужби багаторазово атакували міст. В результаті конструкція не може використовуватися на повну потужність, тому окупанти залучають пороми.

В СБУ на цьому тлі нагадали, що норми міжнародного права і правила ведення війни дозволяють перерізати логістичні шляхи противника.

Міністерство оборони Британії з посиланням на дані розвідки повідомляло, що РФ використовує генератори диму, підводні бар'єри і системи ППО для захисту Кримського мосту.

Вас також можуть зацікавити новини: