В українців дещо завищені очікування від контрнаступу, каже Резніков / фото t.me/V_Zelenskiy_official

Українців просять не запитувати у представників влади про контрнаступ ЗСУ, та інтерес суспільства до нього не вщухає. Як заявив міністр оборони Олексій Резніков, ця військова операція станеться несподівано для всіх.

В інтерв'ю "РБК-Україна" Резніков наголосив: чим довше російські окупанти не знатимуть про контрнаступ, тим більше ймовірності, що він мине успішно.

Очільник Міноборони додав, що від новинних ресурсів складно щось приховувати, плюс самі військові дуже соціально та медійно активні: заходячи до звільненого населеного пункту, вони одразу роблять селфі, ведуть стрими. І всім все стає зрозуміло.

Відео дня

Резніков каже, що у суспільстві дещо "перегріті" очікування від контрнаступу, всі чекають чергової перемоги:

"Раніше не вірили у перемогу. Раніше хотіли, щоби Україна вижила хоч якось мінімально, щоб хоч якась частина України збереглася. А коли ЗСУ показали успіхи, всі почали вірити у перемогу – після Зміїного, після Київщини, Чернігівщини та Сумщини, після Харківщини, Херсона. Хочуть наступної перемоги. Це нормально, це емоції – очікування на успіх".

Та Міноборони не може змінити очікування українців від контрнаступу, хоч і закликає постійно усвідомлювати, що це - війна, тут все дуже непросто.

Розмови про контрнаступ ЗСУ

26 квітня представниця ОК "Південь" Наталія Гуменюк заявила, що контрнаступ Збройних сил України, на який всі так чекають, вже почався. Операція йде невеликими темпами, але впевнено.

Секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов заявив, що інформацією про контрнаступ українських військ володіє обмежене коло осіб.

Напередодні у ГУР заявляли, що війна завершиться поверненням до кордонів 1991 року. За прогнозом очільника розвідки Кирила Буданова, вже навесні ЗСУ зайдуть до Криму.

Вас також можуть зацікавити новини: