Все, що залишилося від Мар'їнки / фото t.me/ermaka2022

Одне із найбільш зруйнованих міст російсько-української війни. Зовсім непридатне для життя. Там, де немає місцевих жителів. Там, де немає жодної вцілілої споруди. Це все - про Мар'їнку.

Росіяни змогли її зруйнувати, але захопити її їм так і не вдалося. Українські захисники продовжують контролювати місто. І це варто неймовірних зусиль. Історію битви за українську Мар'їнку розповіли в сюжеті ТСН.

Російські окупанти штурмували місто ще із самого початку АТО й зробили із зеленого містечка сіру пустелю. За останні 9 років тут майже ніколи не було тихо. Мар'їнка пережила кілька потужних штурмів під час АТО, у червні 2015 року окупантам навіть вдалося взяти частину міста, але її відбили українські захисники. Тоді втрати здавалися величезними: загинули 4 місцевих мирних жителів, 5 захисників, 32 бійців були поранені.

Це було місто 10 тисяч людей, тут були два дитсадочки та дві школи. Що таке бомбосховище, тут знали ще до повномасштабної війни. Найбезпечнішим місцем у Мар'їнці під час вторгнення РФ у 2022 році стало укриття місцевої лікарні, тут перебували останні 30 мирних жителів міста. 

З травня минулого року на Мар'їнку летять запалювальні боєприпаси, постійно працює російська авіація. З грудня 2022-го місто перетворюється майже на пустелю, та ЗСУ утримують його.

Місто було зеленим, а стало пусткою / скріншот

Ситуація в Мар'їнці

Раніше в ОП опублікували відео, зняте в Мар'їнці. На оприлюднених кадрах видно лише повністю зруйновані будинки, від багатьох залишився лише фундамент. На випаленій та поцяткованій вирвами землі не залишилося жодної живої рослини. Як йдеться в статті Вікіпедії, на сьогодні у місті ніхто не проживає.

Вас також можуть зацікавити новини: