Небо України стає дедалі більш захищеним від ворожих ракет / фото facebook.com/kpszsu

На північних напрямках оборони України набирає обертів створення мобільних вогневих груп протиповітряної оборони.

У повідомленні в Telegram-каналі Міністерства оборони України йдеться про те, що вони захищатимуть небо як на підступах до Києва, так і повітряний простір над населеними пунктами півночі та північного заходу України.

"За ініціативи командувача Об'єднаних сил Збройних сил України генерал-лейтенанта Сергія Наєва, на північних напрямках оборони країни набирає обертів створення мобільних вогневих груп протиповітряної оборони", - зазначається у повідомленні.

Відео дня

За словами командувача, на першому етапі роботи створено 19 груп ППО на базі потужних позашляховиків Ford F250 й Ford F350, які адаптовані до бойових умов.

"Мобільні вогневі підрозділи вже захищають підступи до об'єктів критичної інфраструктури на Волині, а також стратегічні об'єкти Сумщини", - зазначив Наєв.

Як повідомив командувач, сьогодні, 20 січня, досвідченим екіпажам була передана чергова партія позашляховиків, які мають можливість швидко пересуватися та вражати повітряні цілі, у тому числі безпілотні літальні апарати типу "Mohajer-6" та "Shahed 136".

Україна отримує системи ППО від країн Заходу

Уже три системи ЗРК Patriot гарантовано отримає Україна, повідомляв президент Володимир Зеленський.

Канада готується передати Україні ЗРК NASAMS з боєкомплектом.

Також очікується рішення Італії щодо передачі ЗРК SAMP/T для ЗСУ.

Вас також можуть зацікавити новини: