Яка ситуація в Одесі сьогодні? / фото Одеської обласної прокуратури

Почалася нова доба протистояння російським загарбникам. Одеса і область вже не раз піддавалися атакам ворога, є жертви серед мирного населення.

УНІАН в режимі онлайн розповідає, що відбувається в Одесі та області в п'ятницю, 20 травня:

21:20 "Багато автобусних перевізників просто уходять з маршрутів. І ми опиняємося в ситуації, коли міський електротранспорт – це єдиний гарантовано-надійний вид громадського транспорту в Одесі" Наприкінці квітня в Одесі виник дефіцит палива. Через це містянам порадили перейти на громадський транспорт. Власники маршруток зменшили кількість машин, які курсують містом, тож єдиною альтернативою для одеситів залишилися трамваї та тролейбуси. Експерт з питань транспорту Олександр Вельможко розповів Суспільному про розвиток електротранспорту на фоні здорожчання бензину.

Відео дня

21:00 Головні новини дня Росіяни завдали ракетного удару по Одещині. Зруйновано пляжну вбиральню У масках та з автоматами: до мера Білгорода-Дністровського приїхали представники ДБР Цьогоріч курортний сезон на Одещині не відкриватимуть. Як це вплине на економіку та ринок праці В Одесі на заправці автомобілістам замість бензину заливали дизельне пальне "Сімейні лікарі не відпочивали жодного дня". Як працюють медики Одеси під час війни

20:00 Вечірнє звернення Марченка.

19:36 "Потрібно було подивитися спочатку, які у нас настрої й що ми з початку війни зробили для військових, а потім приходити до мене додому і дитину лякати" У масках та з автоматами до мера Білгорода-Дністровського Віталія Граждана приїхали представники Державного бюро розслідувань. За словами міського голови, причетним до "допитів" від ДБР може бути голова Білгород-Дністровської районної ради Григорій Мельниченко. Фото: Facebook // Віталій Граждан.

18:47 Внаслідок влучення ворожої ракети в один із об'єктів інфраструктури Одеси, спалахнула пожежа, на місці працюють рятувальники. Загрози життю та здоров'ю цивільного населення у найближчих населених пунктах немає.

18:28 Віталій Кім повідомив про ракетний удар на Одещині, і пояснив, чому в місті після цього з'явився запах аміаку. МНС доповіли, що все гаразд.

17:47 Повідомляють про ракетний удар по цивільному об'єкту на території Одеського району.

Інформації про постраждалих поки що немає

16:57 Міністерство оборони України попереджає, що із акваторії Чорного моря росіяни підготували до запуску 16 крилатих ракет "Калібр"

16:01 В акваторії Чорного моря у готовності перебувають два російські кораблі із сумарним залпом до 16 крилатих ракет типу "Калібр" – речник Міністерства оборони України Олександр Мотузяник. Раніше він повідомляв про те, що РФ вдвічі збільшила кількість ракет у морі.

15:35 На Одещині затримали групу людей, які незаконно переправляли призовників через державний кордон. За даними слідства, вони шукали чоловіків через соцмережі, переправляли їх в бік Молдови, минаючи прикордонні пункти, й вимагали при цьому по 3 000 доларів з кожного. Фото: Одеська обласна прокуратура.

15:20 В Одесі досі працює сигнал тривоги. Залишайтеся в укриттях. На даний момент ситуація спокійна. Нам пишуть, що багато хто не чує тривогу. Зробіть репост своїм близьким. Наш канал, намагаючись для вас, цілодобово в оперативному режимі слідкує за обстановкою та публікуємо інформацію раніше за всіх.

15:08 Оперативна ситуація на Півдні України від ОК "Південь"

13:22 Автомобілістам в Одесі протягом години на АЗК на Люстдорфській дорозі, 55, заливали дизельне пальне замість 95-го бензину. У пресслужбі компанії WOG заявили, що низка машин була заправлена сумішшю двох видів пального через технічний збій. Витрати, пов’язані з ремонтом машин, представники мережі пообіцяли компенсувати.

12:51 З початком повномасштабної війни пацієнти звертаються до сімейних лікарів з симптомами тривожного синдрому й підвищеним артеріальним тиском через сирени. Більшість людей зв'язуються з медиками дистанційно, а вимушені переселенці можуть отримати допомогу, не укладаючи декларацію.

11:50 Біженці зможуть отримати грошові виплати від держави прямо на вокзалі. Для цього "Укрзалізниця" передає дані зі своїх евакуаційних рейсів колегам з "Укрпошти", для яких вже облаштовано пункти видачі готівки на вокзалі у Львові. Невдовзі перелік вокзалів розшириться.

11:21 Волонтери Одеського гуманітарного штабу передали близько 30 тисяч продуктових наборів для миколаївців. В один такий пакунок, який розрахований на місяць для однієї людини, входить соняшникова олія, борошно, крупи, чай, кава, печиво, п’ять видів консервів й солодощі.

10:38 З 18 липня по 10 серпня 2022 року триватиме основна сесія ЗНО-2022. Для тих, хто не зможе взяти участь в основній сесії, буде проведено:

Додаткова сесія – з 16 по 20 серпня.

Спеціальна сесія – з 12 по 16 вересня.

10:30 Спочатку ціна буде великою – 60, 70 гривень за літр, але потім пропозиція збільшиться і за законами ринку вона почне знижуватися"

Уряд України вирішив призупинити регулювання цін на бензин за результатами засідання оперативного штабу. Через це на АЗС по всій країні та, зокрема, в Одесі підняли вартість пального, а на деяких автозаправках його просто немає. Аби заправити машину водії вимушені стояти у чергах по декілька годин. 

09:30 В результаті атак ЗСУ знищено черговий склад боєприпасів на Херсонщині, два танки Т-72, ​​самохідна артустановка та гаубиця, дві реактивні системи залпового вогню "Град" та зенітно-ракетний комплекс "ТОР", броньована та автотехніка, а також 40 окупантів. — повідомляє ОК "Південь".

09:23 "В Росії почали підтверджувати втрати своїх військових на острові Зміїний", – речник ОВА Сергій Братчук.

04:15 В Одесі знову було чути вибух. Повітряну тривогу в місті та області не оголошували. Повідомляється, що приводів для паніки немає.

00:12 Жителі Одеси чули сильний вибух. За попередніми даними працювали сили ППО. У Telegram-каналах Одеси повідомляється, що окупанти активізували розвідку своїми дронами, тому кількість вибухів може збільшитися - наші військові швидко помічають і збивають ворожі безпілотники. 

Раніше спікер оперативного штабу Одеської обласної Військової адміністрації Сергій Братчук "підтвердив" слова представниці МЗС РФ Марії Захарової про військову техніку на території Одеської кіностудії. Він уточуил, що це автомобіль часів Другої світової війни.

Вас також можуть зацікавити новини: