Грабський сказав, чому важливо звільнити Херсон / УНІАН

Ситуація на півдні України незабаром може істотно змінитися у зв'язку з початком наступальних дій ЗСУ у Херсонській та Миколаївській областях.

Таку думку висловив в ефірі телепроекту FREEDOM військовий експерт Сергій Грабський.

За його словами, дії української армії з виходом на правий берег Дніпра в районі Херсона і вздовж нього можуть призвести до "принципу доміно". Це означає, що російські окупанти більше не зможуть переправитися на правобережну частину Херсонської області, а ЗСУ отримають покращені позиції для завдання ударів у тил окупованої території Криму та лівобережної частини Херсонщини.

Відео дня

"Виходи з Криму будуть перекриті... Оборона противника просто складеться. А якщо ми говоримо про те, що противник, втративши плацдарм на правому березі, просто провалить своє стратегічне завдання (прорив у район Миколаєва, Одеси з виходом на Придністров'я і Молдову), то фактично це буде якоюсь катастрофою для Росії", - говорить експерт.

Грабський додає, що де-факто відбудеться повернення на лінію 23 лютого - до повномасштабного вторгнення. 

"Ситуація на півдні в разі успішних дій українських військ може кардинально змінити ситуацію на лінії фронту", - резюмував він.

Нагадаємо, у командуванні ЗСУ 29 серпня повідомили, що у Херсонській області почався контрнаступ наших військовослужбовців. В українській армії закликали не поспішати із заявами щодо дій Захисників України на Херсонщині.