Восени РФ може бити ракетами по українських енергооб'єктах, Україна до цього готується, поділилися у розвідці / фото REUTERS

В Україні не виключають, що російські загарбники восени знову обстрілюватимуть енергетичні об'єкти нашої держави.

Українська сторона готується до можливих нових ударів з боку супротивника, розповів заступник керівника Головного управління розвідки Міноборони Вадим Скібіцький під час інтерв'ю "РБК-Україна". "Ми не виключаємо такої можливості (нових ударів РФ по українських енергооб’єктах восени - Ред.). По-перше, як я вже сказав, виробництво (ракет - Ред.) є. У першу таку кампанію вони не досягли свого результату, тому що наша система енергоживлення, виробництва електроенергії вистояла", - зазначив він.

Співбесідник додав, що українці, по суті, пережили зимовий період нормально.

Відео дня

У ГУР підкреслили, що у межах підготовки до можливих нових ударів по об’єктах енергетики українська сторона здійснює заходи для посилення системи протиповітряної оборони, отримання нових комплексів.

"На це була також спрямована конференція в форматі "Рамштайн". Одне з ключових і пріоритетних питань на сьогодні - протиповітряна оборона, це ракети, це можливість збільшення кількості сучасних комплексів ППО", - зазначив Скібіцький.

За його словами, для захисту української землі необхідно не лише більше західних систем ППО, а й треба удосконалювати вміння користуватися ними.

"Ми готуємося (до можливих нових атак з боку РФ - Ред.). Ми розуміємо цю проблему, розуміють цю проблему і наші партнери. І, повторюся, протиповітряна оборона - це один із пріоритетів на сьогодні для підвищення спроможності Збройних сил України", - підкреслили в українській розвідці.

Ракетні удари по Україні восени 2022 року - що треба знати

Росіяни гатили по українських енергетичних об'єктах різними ракетами та безпілотниками-камікадзе. Супротивнику вдалося поцілити у низку об'єктів у різних областях, Україні навіть довелося відмовитися від експорту електроенергії, були масові відключення світла.

Міністр енергетики України Герман Галущенко повідомив, що унаслідок ударів з боку супротивників було уражено близько 50% енергосистеми нашої держави.

Вас також можуть зацікавити новини: