Окупанти можуть спробувати піти в контрнаступ / скріншот

Російські окупанти можуть спробувати здійснити аналогічний контрнаступ після успіхів Збройних сил України.

Про це заявив міністр оборони Олексій Резніков в інтерв'ю для Financial Times.

За його словами, Києву важливо забезпечити безпеку звільнених територій. Міністр додав, що контрнаступ ЗСУ пройшов "краще, ніж очікувалося". Через це Москва може спробувати здійснити аналогічний наступ.

Відео дня

"Контрнаступ звільняє територію, і після цього ви повинні контролювати її і бути готовими її захищати", - заявив Резніков.

За словами глави Міноборони, "український бліцкриг" як "сніжний ком, який котиться вниз по схилу", став найбільшою невдачею для РФ з початку повномасштабного вторгнення.

Війна в Україні: актуальні дані

На півдні та в Харківській області триває контрнаступ Збройних сил України, оголошене наприкінці серпня. За словами президента Володимира Зеленського, всього з початку вересня ЗСУ звільнили близько 2 тисяч квадратних кілометрів.

Генштаб звітує про десятки деокупованих сіл. 8 вересня стало відомо про взяття під контроль Балаклії, західні ЗМІ пишуть про звільнення Ізюма, бої тривали в Куп'янську – важливому залізничному сполученні окупантів.

На думку американських чиновників, є ознаки того, що нинішній наступ може бути раннім етапом наступу, яке може значно відсунути лінію фронту Росії.

У той же час в Міноборони РФ відведення військ з Харківської області називають перегрупування - розбиті сили нібито кинуть на донецький напрямок.

Разом з тим станом на 10 вересня окупанти не залишали спроб йти в наступ у районах 8 населених пунктів на Донбасі. Спроби були рішуче відбиті ЗСУ.

З початку повномасштабного вторгнення українські захисники ліквідували вже 52 650 окупантів і знищили тисячі одиниць ворожої техніки.

Вас також можуть зацікавити новини: