Росіяни не здатні наступати на фронті / скріншот

Російські окупанти постійно повідомляють про перемоги на фронті, хоча насправді жодних успіхів не мають і з усіх сил намагаються втримати свої позиції.

"Вони, звичайно ж, повідомляють про видатні перемоги російської армії, про стійкість їхньої оборони. Але якщо подивитися на це з точки зору здорового глузду, то, звісно ж, жодних успіхів ми не бачимо. Російська армія відчайдушно намагається утримати ті позиції, які вона захопила", — сказав військовий експерт Сергій Грабський в ефірі телеканалу FREEДОМ.

За його словами, вся стратегія армії РФ полягає лише у тому, щоб утримувати все, що можна. Загарбники намагаються "розмазати" свої резерви на усі доступні напрямки.

Відео дня

"Ми, проводячи контрнаступальні операції, нехай навіть обмеженого масштабу, на Мелітопольському і Бердянському напрямках проводимо, зокрема, так звані військово-поліцейські операції, коли зачищаємо траншеї противника в неймовірно складних умовах. Ми продовжуємо наступ, і, вгризаючись в оборону противника, маємо, зокрема, можливість захоплювати полонених", — додав експерт.

Грабський переконаний, що армія РФ не має зараз змоги проводити широкомасштабні наступальні дії. Це свідчить про ефективну роботу ЗСУ у принаймні останні пів року. Так, у Донецькій області противник не почувається вільно, оскільки там є Авдіївський укріпрайон. Він не дає загарбникам у повній мірі використовувати свої можливості з точки зору логістики і командної структури. Українські захисники значно ускладнюють маневри росіян і серйозно впливають на їхню логістичну структуру, не даючи їм накопичити боєприпаси, матеріальні засоби і продовжувати наступ.

Втрати РФ в Україні - останні новини

Як раніше повідомляв УНІАН, втрати Росії на війні проти України станом на ранок 9 серпня орієнтовно склали близько 251 тис. 620 осіб.

На Сватівсько-Кремінському напрямку зазнають значних втрат. На цій ділянці фронту значно побільшало загиблих та поранених серед "живої" сили ворога.

За даними ЦНС, російські окупанти бережуть підготовлені війська, а тому на штурми спочатку кидають замість них в'язнів та щойно мобілізованих.

Вас також можуть зацікавити новини: