Юнак вже може самостійно рухатися після тяжкого поранення / скриншот

У Мирнограді, що на Донеччині, 12 березня у п'ятиповерхівку прилетіла російська ракета, внаслідок чого постраждав 19-річний Богдан Салімов. Виявилось, що його затисло плитами з двох верхніх поверхів. Протягом трьох годин він перебував під завалами. Коли його дістали, то він перестав відчувати все тіло. Однак лікарі зробили неможливе, і тепер Богдан вже може самотужки ходити та активно готується до виписки. Про це розповіли у сюжеті ТСН. 

Юнак вже ступає крок за кроком, а посмішка не перестає сходити з його обличчя, адже ноги нарешті знову рухаються. Відомо, що в той день ворожа армія зруйнувала у Мирнограді одразу чотири багатоповерхівки, внаслідок чого 19-річний хлопець був привалений плитами з верхніх поверхів. 

"Каже, мама подякуй, що я худенький, я склався як ембріон, і цьому комп'ютерному кріслу і провалився на 3 поверх, на нього склалось горище, 5 поверх, 4 поверх, З нього піднімали краном плити, як його не роздавило там. Диво господнє", - розповіла мати Богдана Вікторія Салімова.

Богдан чекав на порятунок три години і відчував, як поступово німіє все тіло. Через поранення він не міг навіть поворухнутися. Після звільнення його доставили до реанімації у Дніпрі, травми були дуже тяжкими. 

"Оці хребці, які було вражено два хребці, було поламано, був великий набряк. Відмовили всі органи, він не міг проковтнути слину, це вже важка така патологія, яка каже, що доброго нічого бути не може", - зазначив лікар.

Протягом двох тижнів юнак пролежав майже не рухаючись, а вже за допомогою реабілітологів почав підійматись. Також кожного дня по три години Богдан займається у реабілітаційному центрі, який було нещодавно відкрито у цій лікарні. Крім того, для нього було розроблено спеціальний комплекс вправ.

"Основна його ціль зараз - повернути повну рухливість рукам та ногам. Разом з Богданом реабілітацію у цьому центрі проходять ще майже сотня військових. Щоб права рука швидше почала працювати Богдан займається затято. Мріє цьогоріч закінчити навчання у виші і написати диплом своїми руками", - додали у сюжеті. 

Неймовірні історії порятунку українців

Як писав УНІАН, раніше медики врятували 6-річного хлопчика, якого вважали мертвим через обстріл Дніпропетровщини. Відомо, що тоді внаслідок російської атаки загинули місцеві жителі, серед яких двоє дітей. 

"Є уточнена інформація щодо жертв удару по Синельниківщині. Один з дітей, 6-річний хлопчик, був у вкрай важкому стані. Втім, його вдалося доставити до обласної лікарні. Медики зробили все, що могли. Можливе і неможливе. Врятували", - повідомив очільник Дніпропетровської обласної військової адміністрації Сергій Лисак.

Також повідомлялось, що у Білій Церкві школяр врятував себе та собаку під час вибуху у будинку. Відомо, що вибух та пожежа сталися у сусідній квартирі, проте він зміг зорієнтуватися та врятуватися. 

"Вчинок Олександра ще раз говорить про його сміливість, кмітливість і вміння швидко діяти, щоб врятувати своє життя і життя свого чотирилапого друга. Сашуня, ти молодець!" - написали у повідомленні Першої Білоцерківської гімназії, де навчається хлопчик. 

Вас також можуть зацікавити новини: