Українські бійці збивають російські вертольоти / фото REUTERS

Командування російськими окупаційними військами прийняло дурне рішення використовувати авіацію, щоб компенсувати виникаючий дефіцит артилерії.

Про це розповів військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко, коментуючи нещодавні "приземлення" російських вертольотів.

"Помітили, як знову часто стали падати Російські "пташки"? На те є цілком об'єктивні причини, а не якесь головотяпство жовторотих пілотів, що залітають в небезпечну зону дії нашої ППО і розрахунків ПЗРК. І як би це дивно не звучало, але причиною тому став дефіцит артилерії", – заявив він.

Відео дня

За словами експерта, у росіян виникає дефіцит не тільки боєприпасів, але і самої артилерії, яку вони вже змушені вивозити з території Білорусі.

"У зв'язку з цим командування РОВ ухвалило найтупіше, на мій погляд, рішення. Використовувати як компенсацію артилерії авіацію. У першу чергу вони застосовують ударні вертольоти, які методом кабрірованія, імітують функції артилерії. Таке рішення, відповідно, сприяє різкому зростанню втрат серед російської авіації. Що тут скажеш... З якого боку не подивися, а все в цьому прекрасно!" – додав Коваленко.

ЗСУ вдало збивають російські вертольоти

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що за останню добу українські підрозділи ППО збили чотири російські вертольоти.

Командування Повітряних сил ЗСУ заявило, що бійці збили вертольоти всього за 18 хвилин. Ворожі "пташки" здійснювали вогневу підтримку наземних окупаційних військ на південному напрямку.

Зазначалося, що один вертоліт впав на звільненій від рашистів території, решта – за лінією фронту.