Окупанти атакують дронами / фото ua.depositphotos.com

Цього вечора у низці областей України оголосили повітряну тривогу через атаку безпілотних літальних апаратів. Наразі вона лунає у Кіровоградській, Миколаївській та Херсонській областях.

Повітряні сили Збройних сил України ввечері зафіксували запуск російських ударних безпілотників з окупованого Криму. О 20:42 вони повідомили у своєму офіційному Telegram-каналі, що дрони рухаються з Херсонської області у напрямку Миколаївської.

О 21:19 військові повідомили, що безпілотні літальні апарти вже у повітряному просторі Миколаївщини, вектор руху - північно-західний. Вже згодом вони додали, що БПЛА тримають курс на Кіровоградщину.

Відео дня

О 21:48 Суспільне повідомило, що у Херсоні пролунали вибухи.

Інформація оновлюється...

Оновлено о 03:20: Загроза застоування БПЛА для Івано-Франківської області, інформують Повітряні сили.

Оновлено о 03:05: Голова Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький закликає мешканців міста Перемишляни бути обережними.

Оновлено о 02:50: "Шахеди" летять у напрямку Львова. Тим часом на сході є активність тактичної авіації, існує загроза застосування авіаційного озброєння.

Оновлено о 02:25: Загроза застосування дронів для Львівської та Волинської областей.

Оновлено о 01:35: Дрони на межі Житомирської, Хмельницької та Рівненської областей, рухаються на захід.

Заступник начальника Хмельницької ОВА Сергій Тюрін повідомив, що вночі жителі Хмельницького району могли чути звуки вибухів, працюють сили ППО.

Оновлено о 01:25: "Шахеди" на Дніпропетровщині у напрямку Павлограда. Також фіксують дрони в Черкаській області, які летять бік Умані.

Оновлено о 00:50: БПЛА вже поблизу Хмельницького, рухаються у напрямку Старокостянтинова. Тим часом дрони з Кіровоградщини та Полтавщини змінили напрямок руху і тепер рухаються на Дніпро.

Оновлено о 00:23: Ракети у напрямку Кропивницького, пишуть Повітряні сили.

Оновлено о 00:20: "Шахеди" на півдні Житомирщини, рухаються на північ.

Оновлено о 00:17: В сторону Кривого Рогу летять ракети, перебувайте в укриттях.

Оновлено о 00:15: "Шахеди" на межі Харківської та Полтавської областей, рухаються на захід.

Оновлено о 00:05: Ще група "Шахедів" з Херсонщини у напрямку Миколаївщини. Також БПЛА помітили поблизу Калинівки на Вінниччині.

Оновлено о 23:40: Загроза застосування ударних дронів для Хмельницької області. Також помітили чергову групу "Шахедів" через Херсонщину у напрямку Миколаївщини.

Також БПЛА на межі Черкаської, Вінницької та Київської областей. Напрямок руху - північний захід.

Оновлено о 23:30: "Шахеди" на межі Дніпропетровської та Харківської областей, рухаються на північний захід.

Оновлено о 23:20: Одна група "Шахедів" на півдні Вінниччини, курсом на захід. Ще два групи фіксують на півночі Миколаївщини, вони рухаються на північ, а ще одну - поблизу Павлограда на Дніпропетровщині. Також військові повідомляють про дрони на Херсонщині та Черкащині.

На півдні помітили активність російської тактичної авіації, є загроза застосування авіаційного озброєння.

Оновлено о 23:07: Військові спостерігають активність російської тактичної авіації над акваторією Азовського моря, є загроза застосування авіаційного озброєння для прифронтових областей. Також є загроза дронів для Вінницької області.

Оновлено о 22:40: Нова група дронів на Херсонщині, вектор руху - Миколаївська область. Ще одна група на Дніпропетровщині, в районі Павлограда. Іншу групу фіксують в Запорізькій області!

Оновлено о 22:00: "Шахеди" вже на Кіровоградщині, вони рухаються в напрямку Кропивницького.

Атаки по Україні: останні новини

Вчора у Повітряних силах повідомляли, що вночі російські загарбницькі війська випустили з Криму 11 ударних безпілотників типу "Shahed". Також вони вдарили керованою авіаційною ракетою Х-59 з окупованої частини Запорізької області.

Українська протиповітряна оборона ліквідувала 10 безпілотних літальних апаратів на Одещині та ракету на Дніпропетровщині.

Також вчора президент Володимир Зеленський закликав українців не ігнорувати повітряні тривоги найближчими днями.

Вас також можуть зацікавити новини: