Україна чекає на протиракетні комплекси NASAMS / скріншот

Відомий військовий експерт Олег Жданов висловився про передачу Україні потужних протиракетних комплексів NASAMS та IRIS-T, які допоможуть захистити українські міста від ракетних ударів Росії.

"Ми очікуємо, що найближчими тижнями повинні підійти перші комплекси NASAMS. Буде шість комплексів, Сполучені Штати вже уклали угоду на суму 182 мільйони доларів з постачання нам шести комплексів NASAMS. І канцлер Німеччини Олаф Шольц підтвердив, що найближчим часом Україна отримає перший комплекс IRIS-T. вони обидва протиракетні, і вони обидва допоможуть нам в плані програми закриття нашого неба", – відзначив він.

На думку Жданова, у цілому ж українські захисники навчилися збивати російські ракети:

Відео дня

"Що стосується ракетних ударів по території України, особливо крилатими ракетами, то на сьогоднішній день наша винищувальна авіація навчилася збивати. Якщо "Калібри" пускаються з великої дистанції, припустимо, з акваторії Чорного моря, то ми встигаємо підняти винищувальну авіацію, і наші льотчики досить успішно борються з "Калібрами". Плюс, якщо "Калібри" потрапляють на екрани радарів, то ми їх теж навчилися збивати".

Нагадаємо, США оголосили про новий пакет військової допомоги Україні, до якого, крім NASAMS, входитимуть і боєприпаси для РСЗВ HIMARS.

Повідомляти. що дві батареї зенітних ракетних комплексів NASAMS з ракетами до них, які США передадуть Україні в рамках нового пакету військової допомоги для посилення системи протиповітряної оборони (ППО), зможуть прикрити максимум два об'єкти.

Вас також можуть зацікавити новини: