Окупанти атакують Україну дронами / скріншот

Російські окупанти запустили ударні дрони по Україні. У північних областях оголошували тривогу через загрозу атаки. 

Про це повідомляють Повітряні сили ЗСУ. Перше повідомлення про ворожі дрони у небі над Україною зʼявилося біля 23:08 – загрозу удару оголосили для Сумської області. 

"Нагадуємо! Можливе поширення тривог за вектором переміщення ударних БпЛА. У разі оголошення повітряної тривоги у вашій області – прямуйте в укриття.

Відео дня

Біля 23:54 військові попередили про загрозу мешканців Ніжина та Прилук Чернігівської області. Їх закликали перебувати в укриттях.

Оновлено 00:03: Група ударних БпЛА наближається до Київської області з Чернігівщини, повідомили в Повітряних силах ЗСУ. 

Станом на 00:10 карта повітряних тривог виглядає так: 

скріншот

Оновлено 00:17: Загроза застосування ворогом ударних БпЛА в Полтавській області. Там оголошено повітряну тривогу. 

Оновлено 00:36: Ударні дрони рухаються в напрямку Лубен та Миргорода Полтавської області, повідомляють ПС ЗСУ.

Оновлено 00:54: Ворожі ударні БпЛА наближаються до Житомирської області.

Тим часом мешканців Полтавщині попередили про ракетну небезпеку.

Оновлено 01:01: "Київська область! У повітряному просторі зафіксовано БпЛА. Сили ППО працюють по цілях. Перебувайте в укриттях та інших безпечних місцях під час сигналу повітряної тривоги. Дотримуйтеся інформаційної тиші – не фіксуйте та не викладайте в мережу роботу наших захисників", – заявили в Київській ОВА. 

Водночас на Черкащині та Житомирщині оголошено повітряну тривогу.

Оновлено 01:18: Повітряну тривогу оголосили у Києві. У Повітряних силах закликали мешканців столиці пройти в укриття. 

Згодом тривогу оголосили на Кіровоградщині.

Оновлено 01:30: У Донецькій, Харківській, Запорізькій та Дніпропетровській області оголошено тривогу. У ПС ЗСУ попередили про загрозу застосування балістичного озброєння в Східних областях.

Водночас начальник Черкаської ОВА Ігор Табурець попередив про підвищену небезпеку в області через загрозу застосування ворогом ударних БпЛА.

Оновлено 01:36: У Києві працює ППО, повідомили у КМВА.

Оновлено 01:50: "Падіння уламків в Святошинському, Шевченківському та Подільському районах столиці. Всі служби прямують на місця. Деталі згодом", – повідомив мер столиці Віталій Кличко. 

Оновлено 02:01: В Святошинському районі уламки впали в районі парку Совки. Є загоряння. Розрахунки ДСНС працюють на місці. Інформація щодо потерпілих на разі не надходила, повідомляють у Київській міській військовій адміністрації. 

Водночас мер столиці Віталій Кличко повідомив, що горять уламки на проїжджій частині в Соломʼянському районі. Екстрені служби слідують на місце. В Подільському районі уламки впали на відкриту місцевість. Пожежно-рятувальні служби працюють. Потерпілих та пошкоджених будівель там немає.

Попередньо, у Подільському районі є один постраждалий, заявили в КМВА. Віталій Кличко каже, що у людини гостра реакція на стрес. Медики надають потерпілому необхідну допомогу. 

Тим часом у Харківській, Донецькій, Чернігівській, Житомирській, Сумській областях пролунав відбій повітряної тривоги.

Оновлено 02:13: КМВА опублікувала фотографії наслідків падіння уламків у Подільському районі Києва. 

КМВА
КМВА

У Шевченківському районі уламки влучили в квартиру багатоповерхового будинку. Господарі самотужки загасили вогонь. Попередньо без жертв, заявив начальник КМВА Сергій Попко.

Оновлено 02:24: У Дарницькому районі столиці уламки впали на нежитлове приміщення, повідомляють у КМВА. Попередньо, без постраждалих. Розміри і характер руйнувань уточнюються.

Оновлено 02:27: Ворожі ударні БпЛА наближаються до Білої Церкви, заявили в Повітряних силах ЗСУ.

Оновлено 03:09: У Києві пролунав відбій повітряної тривоги. Також сирени на відбій – у Київській та Черкаській областях. 

скріншот

Новина оновлюється... 

Атаки дронами: це варто знати

Керівниця Об’єднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк повідомила, що росіяни розгорнули ще одну станцію чи табір для запуску дронів по України на території тимчасово окупованого Криму. 

За її словами, росіяни намагаються відшукати нову тактику для атак, щоб обходити українську протиповітряну оборону. 

Вас також можуть зацікавити новини: