ЗСУ звільнили від окупантів 7 населених пунктів / facebook.com/79AMBUA

Впродовж останнього тижня Сили оборони України звільнили 7 населених пунктів в Донецькій і Запорізькій областях.

Таким чином ЗСУ відновили контроль над більш як 100 кв км української території, повідомив на брифінгу в Military Media Center заступник начальника Головного оперативного управління Генерального штабу ЗСУ бригадний генерал Олексій Громов. 

"Протягом останнього тижня наші війська просунулись в глибину противника до 3 км в районі населеного пункту Мала Токмачка та до 7 км південніше Великої Новосілки. Звільнено 7 населених пунктів в Донецькій та Запорізькій областях. Повернуто під контроль понад 100 квадратних кілометрів української території",  - зазначив Громов.

Контрнаступ ЗСУ

На початку червня ключові українські союзники заявили, що зробили все можливе для підготовки ЗСУ до контрнаступу. Проте на ділі виявилась нестача боєприпасів у порівнянні з противником. Кілька днів тому стало відомо, що військові ЗСУ під час таких атак біля Малої Токмачки втратили Bradley і Leopard

Після цього голова Пентагону Ллойд Остін прокоментував, що Україна має втрати у техніці на полі бою, але обладнання достатньо, щоб продовжити бойові дії.

Вас також можуть зацікавити новини: