Окупанти намагаються йти в атаку біля Куп’янська / фото wikimedia.org

Ворог атакує на Куп’янському напрямку, бо сподівається, що Україна відтягне сили з півдня. Як передає кореспондент УНІАН, про це сьогодні на прес-конференції у медіацентрі "Україна-Одеса" повідомив міністр оборони України Олексій Резніков.   

Він сказав, що не хотів би коментувати цю ситуацію, бо це – військова справа та обставини біля Куп’янська змінюється. 

"Єдине, що можу сказати – вони (РФ – УНІАН) намагаються там йти в атаку, щоб зменшити там спроможність українських сил оборони на нашому напрямку контрнаступу. Це їх надія, що ми заберемо сили з півдня і відповідно відреагуємо. Але паралельно там же на сході ми успішно продовжуємо рухатися навколо Бахмута. І там іде операція по оточенню Бахмута. Тому вони як раз перекидають туди свої резерви, це війна…", - сказав Резніков.

Відео дня

Ситуація на Куп'янському напрямку - деталі

21 серпня заступник міністра оборони України Ганна Маляр повідомила, що на Куп'янському напрямку ситуація складна. За її словами, на Куп'янському  і Лиманському напрямках армія РФ не залишає спроб рухатися вперед, там відбувається перегрупування та ворог підтягує сили.

Пізніше стало відомо, що на Лімано-Куп'янському напрямку понад 45 тисяч російських військовослужбовців, величезна кількість танків, БМП, артилерійських систем, але ЗСУ має міцну оборону.

За словами начальник прес-служби східного угруповання військ ЗСУ Іллі Євлаша, противник утримує там понад 45 тисяч своїх військовослужбовців, понад півтисячі танків, багато бойових броньованих машин, понад 30 артилерійських систем тощо.

Вас також можуть зацікавити новини: