На перехресті Чайковського-Ювілейна тривають запеклі бої / libkos

Ситуація в Бахмуті динамічна, тривають запеклі бої. Російські окупанти змогли вийти по вулиці Визволителів Донбасу на Леваневського, таким чином замкнувши "квадрат" і упершись в багатоповерхову забудову, яку поливають артилерійським вогнем і авіаційними ударами в режимі нон-стоп, пише військово-політичний оглядач Олександр Коваленко.

Просування російських загарбників по руїнах вулиць Толбухіна, Перемоги і Лесі Українки може дозволити їм вийти на дорогу 0506 - Ювілейну в обхід багатоповерхівок, констатував експерт.

На перехресті Чайковського - Ювілейна тривають запеклі бої, що не дозволяють російським окупантам взяти цю локацію під свій контроль. Аналогічно і в південному секторі - вулиця Чайковського поки залишається під контролем ЗСУ, зазначає експерт.

Відео дня

Також Коваленко зауважив, що окупанти перекидають до Бахмута підкріплення.

"Очевидно, що російське командування не задоволене просуванням окупаційних підрозділів у Бахмуті, з урахуванням концентрованих там ресурсів. Загальний їхній стан можна оцінити як депресивний, але ніяк не піднесений, в передчутті досягнення мети", - написав експерт.

Бої за Бахмут - останні новини

Бахмут залишається епіцентром найжорстокіших боїв на Донбасі. 28 квітня ворог вів наступ також на Лиманському, Авдіївському та Мар'їнському напрямках.

Росіяни вийшли на трасу 0504 ще 20 квітня, відтоді українські захисники запекло борються з окупантами за її контроль. 

Експерт з OSINT Олександр Коваленко стверджував, що рашистам вдалося зайняти позиції на відстані ведення стрілецького вогню, але "ситуація в місті дуже динамічна і може ще кардинально змінитися на користь наших захисників". 

Разом з тим ЗСУ залишаються в місті і налаштовані рішуче. Начальник прес-служби 10-ї гірничо-штурмової бригади "Едельвейс" Микита Шандиба раніше заявив, що росіянам готують "сюрприз".

Вас також можуть зацікавити новини: