Дикий розповів про проблеми РФ на фронті / фото Ковальчук Віктор / УНІАН

Колишній командир роти батальйону "Айдар" Євген Дикий заявив, що окупаційна армія має ті ж проблеми, що і ЗСУ, але помножені на масштаб РФ й посилені санкціями

В інтерв'ю "Українському тижню" він пояснив, що загарбники не можуть битися за Кринки, поки атакують Авдіївку. Ворог просто не має для цього людей.

"Уся мобілізована російська оборонка виробляє 20 нових танків за місяць. Ще 50 може розконсервувати зі складів. Така техніка чимраз цікавіша. "Сімдесят двійки" (радянський танк Т-72) уже закінчилися. Зараз найбільш ходова модель — Т-62. Уже почали постачати на фронт Т-55. У радянському танкобудуванні двозначний індекс — рік прийняття на озброєння. Тобто закінчилися танки 1970-х, у роботі танки 1960-х, на заміну приїжджають танки 1950 років. Чекаємо, коли з’являться танки від часів Другої світової. До речі, гармати 1940-х уже з’явилися", - зазначив екс-військовий.

Відео дня

За даними незалежних спостерігачів, українські військові щомісяця знищують приблизно 100-150 ворожих танків

"Це дані незалежних спостерігачів, до прикладу, нідерландського порталу Oryx. Також із супутника видно, що 40% машин із запасів на полях за Уралом уже забрали. Схожа картина і зі снарядами. На складах у них 4 мільйони снарядів. Десь 1,01 мільйона виробляє їхня промисловість за рік. На серпень 2023 року рашисти уже відстріляли 12 мільйонів снарядів. За такого розходу снарядів наявних запасів вистачить на пів року. Вони це розуміють. Звідси й "танці з бубном" перед товаришем Ином", - пояснив Дикий.

За його словами, Росія велика тільки на карті, але для війни потрібні ресурси, а не кілометри просторі. Звідси й потужна інформаційна компанія про "принуждение к перемирию".

"Їм потрібно заморозити конфлікт, щоб наростити запаси танків і снарядів, провести кілька хвиль мобілізації, зібрати підрозділи. Потім повернутися й нас добити. Крім того, вони сподіваються, що в листопаді на виборах американці оберуть Трампа, який припинить постачання зброї Україні", - підсумував експерт.

Війна в Україні - проблеми РФ

За оцінкою FT, загарбницька війна проти України створює для Росії значні економічні проблеми – від різкого зростання споживчих цін до необхідності витрачати третину бюджету на фінансування агресії.

Серед економічних проблем, з якими стикається держава-агресор – швидке зростання витрат бюджету, знецінення рубля, посилення інфляції та гострий дефіцит фахівців на на ринку праці.

За словами експертів, формування плацдармів Сил оборони України на лівому березі Херсонської області поставило в глухий кут російське командування. Крім того, у окупантів не все так райдужно в районі Авдіївки, куди вони перекинули чималі ресурси. 

Вас також можуть зацікавити новини: