У США оцінили шанси України перейти в контрнаступ / фото REUTERS

У Міністерстві оборони Сполучених Штатів Америки вважають, що в української армії є хороші шанси провести успішний контрнаступ цієї весни.

В ході засідання Комітету Сенату США щодо Збройних Сил глава Пентагону Ллойд Остін підтвердив слова сенатора-республіканця Роджера Вікера, що Україна нині має перевагу, але на полі бою відбувається жорстока боротьба, а воєнна ситуація змінюється в одну, або іншу сторону. За його словами, в останній час спостерігаються доволі значні бойові дії в районі Бахмута.

"Українці завдали росіянам значних втрат, і росіяни вичерпали запаси броньованих машин у такий спосіб, що ніхто не міг цього уявити. Тож, тепер ми бачимо, що Росія береться за танки Т-54 і Т-55 у зв'язку з тим рівнем втрат, який завдали українці", - сказав Остін.

Відео дня

Міністр оборони США пояснив, що розконсервування старих радянських танків свідчить про те, що потенціал Росії у війни слабшає. Також у неї постають проблеми з нестачею артилерійських боєприпасів та інших засобів, через що Росія змушена звертатися за допомогою до Ірану та Північної Кореї.

"Я думаю, що ми весною побачимо посилення бойових дій як умову для покращення маневрів. Відштовхуючись від того, що ми зробили, і продовжуємо робити - я думаю, що Україна матиме реально гарний шанс...", - сказав Остін.

При цьому, сенатор Вікер уточнив, чи Остін вірить, що Україна має реальний шанс на значні просування у період від сьогоднішнього дня і до зими.

"Я вірю, що існує шанс, і ми усе робимо, що можемо, аби забезпечити, що вони мають найкращу можливість бути успішними", - сказав Остін.

Контрнаступ ЗСУ - останні новини

Новий президент Чехії Петро Павло вважає, що у ЗСУ буде лише одна спроба контрнаступу цього року, оскільки союзникам буде складно підтримувати надання допомоги на тому ж рівні.

На початку березня радник глави офісу президента України Михайло Подоляк заявив, що Збройні Сили України можуть почати контрнаступ протягом двох місяців.

Кілька днів тому президент Володимир Зеленський заявив, що ЗСУ поки не можуть перейти в контрнаступ, оскільки армії потрібна додаткова зброя.

Аналітики Американського Інституту вивчення війни повідомляють, що в Росії плани України розпочати контрнаступ викликають "занепокоєння".

Вас також можуть зацікавити новини: