Чи розпочався вже контрнаступ ЗСУ? / фото facebook.com/GeneralStaff.ua

Контрнаступ українських сил оборони фактично ще не розпочався. ЗСУ наразі продовжують підготовку стратегічних сил резерву. Але наразі Україна не готова до цього процесу, заявив в інтерв'ю "Обозревателю" військовий експерт Владислав Селезньов.

"Необхідно закінчити підготовку та бойове злагодження тих самих штурмових бригад, необхідно накопичити ще більшу кількість ресурсів. І цих ресурсів має бути щонайменше на три чи навіть чотири тижні активних бойових дій. Йдеться про величезну кількість боєприпасів", - наголосив він.

Так експерт прокоментував заяву генсека НАТО про те, що ЗСУ суттєво наростили добове використання боєприпасів - до 7 тис.

Відео дня

Тож Селезньов порахував: якщо помножити 7 тисяч снарядів на добу на 4 тижні, то отримаємо приголомшливі цифри. До 250 тисяч снарядів потрібно ЗСУ для контрнаступу, щоб почуватися впевнено.

"Крім снарядів, необхідні й інші складові логістики, від яких залежить успішність українського контрнаступу. Плюс погодні умови", - додає експерт.

Тому, зазначив він, говорити про перехід у ЗСУ некоректно. Так, проводяться певні контрнаступальні заходи, наприклад, на Бахмутському напрямку. 

Контрнаступ ЗСУ

Раніше у Міноборони заявляли, що Україні знадобиться ще кілька місяців, щоб підготуватися до початку великого контрнаступу ЗСУ. Серед ймовірного напрямку контрнаступу називають Мелітополь Запорізької області.

У США неодноразово закликали Україну поки утриматися від початку масштабного наступу й дочекатися поставок західного озброєння.

Своєю чергою, полковник Збройних сил України в запасі Роман Світан вважає, що після Великодня буде деокупація українських територій.

10 березня у коментарі італійським ЗМІ радник голови ОП Подоляк заявив, що ЗСУ можуть розпочати контрнаступ протягом двох місяців.

Вас також можуть зацікавити новини: