Десантно-штурмова бригада Повітряно-десантних військ намагається довести, що підпорядковується тільки своєму командуванню / фото facebook.com/93OMBr

Розкол відбувається в окупаційної армії Російської Федерації. Ознаки погіршення ситуації помітні під Бахмутом, в районі села Іванівське.

"Під Бахмутом є таке маленьке село Іванівське. І в напрямку цього села діє 11-а окрема десантно-штурмова бригада Повітряно-десантних військ росіян. Вона була на початку грудня минулого року виведена з складної загальновійськової армії і безпосередньо підпорядковується командуванню Повітряно-десантних військ. Вони таким чином хочуть довести, що підпорядкування виключно центру управління повітряно-десантними військами, централізація цього управління, воно ефективніше управління Генеральним штабом і Міністерством оборони Росії. Тобто це розкол", - розповів військово-політичний оглядач групи "Інформаційний опір" Олександр Коваленков ефірі телемарафону.

При цьому він вказав, що ці війська хочуть, щоб їм виділили окремий бюджет.

Відео дня

"Заради цього вони хочуть довести, що вони більш ефективно діють не під командуванням "Фрунзенської набережної". І в районі Іванівського і вирішується доля цього розколу", - підсумував експерт.

Ситуація на фронті - останні новини

Військовий експерт, ветеран АТО, колишній командир роти батальйону "Айдар" Євген Дикий заявив, що у окупантів такі ж проблеми з нестачею людей і озброєння, як і в України зараз, і давати ворогові паузу було б помилкою. Він зазначив, що окупанти не впевнені, чи витримають вони другий такий рік

Увечері 19 січня в Генштабі ЗСУ повідомили, що протягом доби сталося 87 бойових зіткнень, на Куп'янському напрямку нашими захисниками відбито шість атак у районах населених пунктів Синьківка, Петропавлівка, Табаївка, Берестове Харківської області, де ворог намагався прорвати оборону наших військ.

Вас також можуть зацікавити новини: