Дикий пояснив, в якому разі Україна буде змушена перейти до оборони / фото скріншот з відео

Військовий експерт, ветеран АТО, колишній командир роти батальйону "Айдар" Євген Дикий прокоментував інформацію ЗМІ про те, що радник з національної безпеки США Джейк Салліван нібито мав закликати Зеленського змінити стратегію і перейти в оборону. Він наголосив, що в окупантів існують такі ж проблеми з нестачею людей і озброєння, як і в України зараз, і давати ворогу паузу було б помилкою. 

В інтервʼю Radio NV він наголосив, що якщо Україні поновлять допомогу і, починаючи з березня, вона буде надходити на такому ж рівні, як у 2023 році, "ще рік нам буде збережено". В такому випадку порада Саллівана для нас є шкідливою і закопуватися в оборону не варто в жодному разі, каже Дикий. 

"В кінці року ми нарешті почали чесно говорити, що в нас багато проблем, що в нас не вистачає і особового складу, і заліза. З цього не треба робити хибний висновок, що в наших ворогів в такому разі все в шоколаді. Треба розуміти, що в росіян не менші проблеми, ніж у нас. При чому, проблеми ті самі: і по особовому складу, і по залізу. Їхня армія насправді дуже виснажена боями 2023 року. Зверніть увагу, "друга армія світу" дуже пишається, що за підсумками 23-го року вони зупинили наш наступ. Ви собі уявляєте два роки тому таку постановку питання взалалі?!" – зауважив Дикий. 

Відео дня

Ветеран АТО наголосив, що насправді окупанти не впевнені, чи витримають вони другий такий рік. В Росії вважають, що для них стала б дуже вигідною пауза на нові хвилі мобілізації, на накопичення зброї та техніки, а також остаточне "латання дірок" в санкційному режимі.

"Вони вже зробили ряд дірок в цьому режимі, і їхній ВПК вже працює не як у 2022 році. Але ще дуже багато критичних проблем, які вони не вирішили. Дати їм ще рік на вирішення цих критичних проблем – це з нашого боку було б дуже помилково. Якщо знову поїдуть американські снаряди, то пораду Саллівана треба послати куди подалі. А от якщо ці снаряди не поїдуть, тоді порада Саллівана стає єдиним сценарієм, який для нас буде можливим", – пояснив екс-командир роти батальйону "Айдар". 

Війна в Україні: важливі новини

Видання Defense Express пише, що Росія вперше ударила по Україні рідкісною 4-тонною протикорабельною ракетою П-35, яку прийняли на озброєння в 60-х роках минулого сторіччя. Зазначається, що її довжина становить 10 метрів. Враховуючи, що ракета протикорабельна, ймовірно, нею били по обʼєктах на півдні України. 

Тим часом на фронті за добу, 18 січня, відбулося 114 бойових зіткнень. За даними Генштабу ЗСУ, росіяни штурмували українські позиції на всіх напрямках фронту.

Вас також можуть зацікавити новини: