Росія атакує Часів Яр / BILD

Російські війська посилили атаки на Часів Яр, розташований під Бахмутом Донецької області.

Як повідомляє заступник головного редактора BILD Пауль Ронцхаймер, росіяни активно наступають на Часів Яр з боку захопленого Бахмута. Особливо небезпечні нальоти дронів. 

"Це наступне місто, яке росіяни хочуть захопити. Особливо небезпечні дрони, якими росіяни атакують тут. Тільки тому, що зараз хмарно, а іноді сніг та дощ, ми у більшій безпеці. А зазвичай на цьому напрямку постійні атаки дронів. У місті всюди видно сліди обстрілів, навряд чи якесь вікно ще ціле. Скрізь видно наслідки різних вибухів. Солдати кажуть, що останніми днями вони посилилися, а найближчими тижнями, швидше за все, стануть ще сильнішими. Так що це місто може стати наступним, яке виглядатиме так само, як Бахмут. Ясно одне: у росіян перевага. Вони метр за метром просуваються на захід", – повідомляє журналіст, який перебуває у Часовому Ярі.

Відео дня

У місті облаштовано імпровізований шпиталь в зруйнованій будівлі. Там пораненим солдатам ЗСУ надають першу допомогу перед відправкою до тилу.  Ронцхаймер зазначає, що зараз "шпиталь мало чим нагадує лікарню". 

Шпиталь у Часовому Ярі / BILD

"На нашій ділянці фронту саме дрони – основна причина поранень. Можу сказати, що сидіти в окопах взимку дуже складно. Хоча у росіян та сама ситуація. Але проблема в тому, що наші солдати набагато старші, близько 40 років і більше. Розумієте, у солдатів віком понад 40 років більше проблем зі здоров'ям. І їх ще більше, коли треба сидіти в окопах", – розповів BILD український військовий лікар Дмитро.

'Виглядатиме, як Бахмут': Росія наступає на ще одне місто Донбасу

Важливі новини України про війну - сьогодні це варто знати

8 лютого спікер Сухопутних військ ЗСУ Ілля Євлаш розповів, що на Бахмутському напрямку супротивники зосереджували головні зусилля у напрямку міста Часів Яр та намагається атакувати по флангах, приблизно з Іванівського та Богданівки.

Варто зазначити, що на цьому напрямку вже давно тривають запеклі бойові дії, українські воїни завдають окупантам серйозних втрат у техніці та живій силі.

Вас також можуть зацікавити новини: