Кулеба все ще хоче поспілкуватися з Лавровим / REUTERS

Телефонна розмова між главами МЗС України та Росії Дмитром Кулебою і Сергієм Лавровим через загострення ситуації на Донбасі поки що не відбулася.

Про це повідомив Кулеба в ефірі "Свободи слова" на каналі ICTV, пишуть "Новости Донбасса".

Читайте такожУ "Слузі народу" пояснили, чому Росія пішла на зрив перемир'я на Донбасі (відео)

Відео дня

За словами Кулеби, спочатку реакція МЗС Росії була жвавою, проте в понеділок вранці було отримано повідомлення про відрядження Лаврова до Сирії. Коли відбудеться його розмова з Кулебою - невідомо.

"Вважаю, що коли на сході вбивають українського солдата, то єдина сторона, з якою потрібно говорити - це Російська Федерація. Саме таке доручення мені вчора дав президент - переговорити з Лавровим", - сказав глава українського МЗС.

За його словами, він хоче від Росії пояснень того, що сталося, і відповіді на питання, чи залишиться вона прихильною до перемир'я. Також Кулеба хоче обговорити підготовку до "нормандської зустрічі" глав МЗС.

Саме з майбутніми переговорами глава МЗС пов'язує зрив перемир'я на Донбасі.

Що сталося раніше

  • Протягом доби 6 вересня ситуація в районі проведення операції Об'єднаних сил загострилася: один український військовий загинув, ще один був поранений.
  • Вранці в неділю в районі ООС були виявлені тіла двох військових, які прямували гасити пожежі на Луганщині.
  • У той же день ще двоє військових отримали поранення в результаті підриву на міні автоцистерни Збройних сил України. У понеділок один з них помер.
  • Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба ініціював термінову розмову з російським колегою Сергієм Лавровим через загострення ситуації на Донбасі.