У РФ немає сил для масштабного наступу, зазначив експерт / фото УНІАН

Російські загарбники в Україні не мають сил, яких би вистачило для того, щоб наступати на всій лінії фронту.

Ворог обмежиться тим, що намагатиметься захопити знакові міста - Авдіївка, Бахмут та Мар’їнка, розповів керівник безпекових програм центру глобалістики "Стратегія XXI" Павло Лакійчук в ефірі "Ми-Україна". За його словами, супротивник кидає у бій ті резерви, які у нього лишилися.

"У противника для наступу на всій ширині фронту сил недостатньо.. швидше за все, ворог намагатиметься обмежитися в оперативному і тактичному плані захопленням знакових міст - Бахмута, Авдіївки, Мар’їнки. Може статися так, що це стане заключною точкою цієї операції, так і не здійснивши прорив нашої оборони", - вважає експерт.

Відео дня

Ситуація на фронтах в Україні - сьогодні це варто знати

За даними Генштабу ЗСУ, опублікованими зранку 2 квітня, найзапекліші бої між нашими ворогами та росіянами тривають за райони трьох населених пунктів: Мар’їнка, Авдіївка та Бахмут.

Пізніше стало відомо, що на Донецькому напрямку українські воїни відбили у супротивника деякі позиції та зараз облаштовують їх для того, щоб оборонятися.

В американському Інституті вивчення війни (ISW), опираюсь на разні джерела, зазначили, що зимовий наступ Росії в Україні не призвів до втілення у життя поставленних Кремлем цілей - захоплення всієї території Донецької та Луганської областей до 31 березня.

Вас також можуть зацікавити новини: