Маломуж пояснив, як діятиме Володимир Путін найближчим часом / фото УНІАН, Ратинський Вʼячеслав

Президент Росії Володимир Путін намагатиметься підняти ставки у загарбницькій війні проти України. Зокрема, він використовуватиме і ядерні погрози.

Як заявив в ефірі телеканалу Freeдом колишній голова Служби зовнішньої розвідки Микола Маломуж, Росія продовжить обстріли українського населення та інфраструктури.

"У перспективі Путін намагатиметься піднімати ставки, щоб лякати Україну та Захід. Росія обстрілюватиме цивільне населення, інфраструктуру, енергетику. У Росії ще є кількасот ракет, але і у нас сильніша ППО, а тому ефекту буде менше", – пояснив Маломуж

Відео дня

Він також додав, що Путін перейшов межу, завдаючи ударів по  цивільній інфраструктурі України. За його словами, такі дії російських окупантів не подобаються не Заходу, але і Китаю та Туреччині, оскільки це терор та акти геноциду.

"Ядерні погрози та ракетний терор – це вже про міжнародний тероризм. І про це свідчать заяви G7, на це натякає Китай та Індія, влада якої навіть відмовилась від зустрічі з Путіним. Також навіть Ердоган називає речі своїми іменами", – зазначив екс-голова розвідки.

За словами Маломужа, Путін хоче придушити дух українського народу, бо він не очікував такого опору. Саме тому очільник Кремля і надалі обстрілюватиме Україну та продовжить погрожувати ядерною зброєю.

Водночас Маломуж наголосив, що Захід попередив Путіна про те, що буде реакція на таку загрозу. А оскільки російський диктатор боїться смерті та удару у відповідь, він не наважиться застосувати ядерну зброю. 

Війна в Україні: прогнози

Секретар РНБО Олексій Данілов прокоментував пропозицію президента Володимира Зеленського про виведення військ Росії з України на Різдво. Він вважає, що Москва не піде на такий крок.

Крім того, військовий експерт Олег Жданов заявив, що захист України від ракет, які Іран може передати Росії, "дуже слабенький". Жданов зазначив, що ймовірність передачі таких ракет Росії становить 50 на 50.

Водночас Білий дім фіналізує підготовку до відправки Україні американських ЗРК Patriot. При цьому, передача ще має бути схвалена главою Пентагону Ллойдом Остіном і затверджена підписом Джо Байдена.

Вас також можуть зацікавити новини: