СБУ виявила російську катівню у Святогріську / фото УНІАН

Співробітники Служби безпеки України виявили катівню російських окупантів у звільненому Святогірську Донецької області, яка була облаштована в пансіонаті відпочинку неподалік від Святогірської Лаври.

Про це повідомляє СБУ. 

За даними правоохоронців, російські військові насильно утримували там місцевих мешканців, які підтримували територіальну цілісність України. 

Відео дня

"Під час огляду оперативники та слідчі СБУ виявили предмети, які напряму вказують на ознаки тортур. Наразі проводиться комплекс слідчо-оперативних заходів", – йдеться у повідомленні. 

СБУ розпочала кримінальне провадження за ч. 1, 2 ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України та проводить слідчо-оперативні дії.

"Наразі слідчі СБУ встановлюють кількість та особи постраждалих, а також нелюдів, причетних до катувань", – наголосили правоохоронці. 

Війна в Україні: що відомо про катівні окупантів

Після контрнаступу українських військових у Харківській області у звільнених населених пунктах було виявлено 10 катівень, зокрема 2 катівні в Балаклії та 6 в Ізюмі

Наприкінці вересня 2022 року стало відомо про ще одну катівню на Харківщині, яку знайшли у деокупованому Вовчанську. Росіяни влаштували в’язницю та катівню для місцевих мешканців, які відмовлялися співпрацювати з окупантами, на території одного з підприємств. 

За свідченнями очевидців, в одній камері площею приблизно на 12 кв.м окупанти утримували від 20 до 40 людей.

Вас також можуть зацікавити новини: