Військовий заявив про загрозу оточення Лимана і Словʼянська / фото 148 окрема артилерійська бригада

Українських військових попередили про можливість оточення двох великих міст на Донеччині. Йдеться про Словʼянськ та Лиман.

Про це в ефірі "Еспресо" повідомив капітан медичної служби, бригада Гвардії наступу "Буревій", нейрохірург Андрій Гук. Він наголосив, що російські окупанти використовують усе наявне озброєння, намагаючись досягти просування на передовій.

"На Лиманському напрямку тривають важкі бої. На жаль, ми вже попереджені про можливість оточення Слов'янська й Лимана. Тому триває максимальна концентрація й робота на упередження. Залишається відкритим питання щодо засобів зв'язку й боєкомплекту. Ворог накриває усіма можливими видами зброї, намагаючись просунутися вперед", – пояснив він.

При цьому Гук наголосив, що окупанти застосовують проти українських захисників хімічну зброю. За час повномасштабної війни проти України ворог вдавався до цього понад 1000 разів. 

"Тобто росіяни застосовують і хімічну зброю, ми маємо наших захисників з ознаками ураження хімічною зброєю", – додав капітан медичної служби. 

Варто зауважити, що застосування хімічної зброї заборонено Конвенцією про заборону розробки, виробництва, накопичення, застосування хімічної зброї та про її знищення від 13 січня 1993 року.

Війна в Україні: важливі новини

В ніч проти 5 березня було знищено черговий корабель російських окупаційних військ. Дрони атакували патрульний катер РФ "Сергей Котов". Після спільної операції ГУР та ВМС ЗСУ судно пішло під воду. 

Відомо, що на борту корабля був і вертоліт Ка-52. Транспортно-бойовий гелікоптер затонув разом із судном

Тим часом речник Об’єднаного прес-центру Сил оборони Таврійського напрямку Дмитро Лиховій повідомив, що армія РФ продовжує тиснути на полі бою, але Силам оборони вдається стримати ворога. Він зауважив, що кількість авіаударів з боку противника зменшилася у рази, проте окупанти почали активніше наступати на Запорізькому напрямку. 

Вас також можуть зацікавити новини: