Кількість жертв удару росіян по Донбасу зросла / фото don.gp.gov.ua

Триває війна в Україні проти росіян, і стало відомо, що зросла кількість загиблих від удару по Слов’янську та Краматорську - під завалами знайшли тіла ще двох людей.

Про це повідомила Донецька обласна прокуратура. Так, на місці зруйнованого ракетним ударом приміщення школи, що у середмісті Слов’янська, в якому розташовувались пункт незламності і соціальна їдальня, знайдено тіло одної людини. За даними прокуратури, в охопленій вогнем через влучання снаряда будівлі знаходився сторож. "Ймовірно, його тіло вранці 18 лютого 2024 року виявили серед завалів рятувальники", - мовиться у повідомленні.

Ще одну жертву російського удару було виявлено у Краматорську під час розбору завалів зруйнованого приватного житлового будинку, де проживали троє цивільних. Про двох загиблих стало відомо вчора.

"Тілесні ушкодження, несумісні з життям, отримали 46-річна мати та її 23-річний син - їх тіла деблокували. У ході пошуково-рятувальних робіт знайдено й рештки тіла, ймовірно, бабусі загиблого юнака", - інформує прокуратура.

Також до лікарні доставлено подружжя пенсіонерів, які зазнали травм, знаходячись у власній оселі - це чоловік віком 78 років та його 75-річна дружина. Уламками засобів ураження й вибуховими хвилями пошкоджено понад 20 домогосподарств й автомобіль.

Розбурхали Слов'янськ та Краматорськ вибухи - сьогодні це треба знати

Як повідомляв УНІАН, учора у другій половині дня російські окупанти вдарили по Донецькій області. Тоді заступник керівника Офісу президента Олексій Кулеба повідомив, що тільки у Краматорську зруйновано 2 будинки, ще понад 20 - пошкоджено. Він зазначив, що у Краматорську росіяни поцілили ракетами у промзону та приватний сектор. Мер Слов'янську Вадим Лях повідомив, що біля 20:00 росіяни влучили по школі міста. Він зауважив, що в цїй будівлі знаходилася соціальна їдальня, пункт незламності, один з пунктів видачі гуманітарної допомоги. За словами Ляха, під завалами школи може знаходитися одна людина.

Пізніше очільник Донецької ОВА Вадим Філашкін повідомив, що у Краматорську рятувальники витягнули з-під завалів тіло жінки, 1977 року народження. А ще через деякий час інформував, що рятувальники дістали з-під завалів будинку тіло 23-річного чоловіка.

Вас також можуть зацікавити новини: