На борту "Сергія Котова" був гелікоптер Ка-29 і артустановка АК-176 630 / скріншот

Разом із російським кораблем "Сергей Котов" було знищено і транспортно-бойовий вертоліт Ка-29, пише УП із посиланням на джерела.

Зазначається, що для розміщення палубної авіації на патрульних кораблях цього проекту передбачено вертолітний майданчик, ангар, а також ємності для зберігання запасів авіаційного палива. Екіпаж "Сергія Котова" вперше відпрацював приймання на палубу вертольота 2021 року.

В опублікованому записі перехопленої розмови російських військових про атаку на корабель "Сергей Котов" командир 184-ї бригади кораблів охорони водного району РФ заявив, що судно атакували 5 БЕКів (безекіпажні катери): "Там і вертоліт був, сам корабель, бл***ь, з озброєнням, АК-176 630".

Корабель "Сергій Котов" потопили бійці ГУР - що повідомлялося

Нагадаємо, патрульний катер РФ "Сергей Котов" атакували бійці одного зі спецпідрозділів ГУР у ніч на 5 березня. Він затонув.

Зазначалося, що це спільна спецоперація Генерального управління розвідки України та Військово-морських сил ЗСУ.

У розвідці уточнювали, що полювали на цей корабель не вперше:

"Уже були успішні атаки, і він зміг відновитися після проведення ремонтних робіт. "Сергій Котов" - це новітній корабель, вартість якого понад 60 млн доларів. На бойове чергування кораблі такого типу стали 2017 року. У ворога були на них плани".

Вас також можуть зацікавити новини: