Іван Ступак пояснив, які проблеми створюють для України патрулювання МіГ-31 / скріншот

В Україні почастішали повітряні тривоги, повʼязані зі злетами російських винищувачів МіГ-31. Патрулювання ворожих літаків створюють для України дві проблеми, вважає військовий аналітик, колишній співробітник СБУ Іван Ступак.

Як він розповів в ефірі "24 каналу",перша проблема полягає в тому, який вплив такі патрулювання МіГ-31 мають на українську економіку. Він зауважив, що під час повітряної тривоги – якщо дотримуватися правил – бізнес, банки і магазини не працюють.

"Тобто відбувається певний "мікроінсульт" економіки. Росіяни намагаються розтягнути цей "мікроінсульт" у часі та зробити його наслідки більш важкими для української економіки. Вони робитимуть це регулярно", – зауважив Ступак. 

Крім того, екс-співробітник СБУ наголосив, що невідомо, у який момент та куди ворожий МіГ-31 може випустити ракету, перебуваючи в повітрі. Він додав, що Україна втрачає певний час від моменту, коли літак тільки піднявся в повітря.

"На жаль, ми втрачаємо цей невеликий люфт часу від моменту, коли літак тільки злетів. Це потенційний носій балістичних ракет "Кинджал". Літак вже у повітрі та у будь-який момент може запустити цю ракету по будь-якому регіону території України", – резюмував він.

Війна в Україні: важливі новини за 11 листопада

Вранці 11 листопада російські війська вдарили по Київщині. Як зазначили в ОВА, пошкоджено 18 житлових приватних будинків. Ймовірно, ворог бив ракетою, яка летіла за балістичною траєкторією. Очільник Київської ОВА Руслан Кравченко наголосив, що влучань у обʼєкти критичної чи житлової інфраструктури зафіксовано не було. 

Крім того, РФ завдала потужного удару по Торецьку на Донеччині. Там загинули двоє людей. Пошкоджено житлові будинки. 

Щодо ситуації на передовій, за даними Генштабу, за добу відбулося 71 бойове зіткнення. Ворог вів штурмові дії на кількох напрямках.

Вас також можуть зацікавити новини: