Коваленко сказав, чи змінить щось приначення нового командувача ЧФ РФ / колаж УНІАН, фото REUTERS, скріншот

Росія вирішила замінити командувача Чорноморського флоту, призначивши на цю посаду Сергія Пінчука. Проте ця перестановка нічого не змінить ані для України, ані для самих окупантів. 

Таку думку висловив військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко. У коментарі виданню LIGA.net він наголосив, що новий командувач не зможе запобігти знищенню російського флоту.

"Нічого не змінює для нас. Аж ніяк. І для них також це нічого не змінює. Нічого не зміниться за всіма параметрами. Цей новий командувач нічого не зможе зробити, щоб запобігти знищенню російської флотилії. А нам також ця персоналія ніяк не заважатиме. Це просто... Ну скажімо так: одну лису голову в лампасах замінили на іншу лису голову в лампасах", – сказав експерт.

Відео дня

Оглядач додав, що росіяни не зможуть зробити кардинальних змін у тактиці, стратегії, використанні флоту та інших моментах. За його словами, основна проблема росіян полягає  у технологічній та тактичній складовій російського у питанні протидії морським дронам. Крім того, ВМФ РФ не може ефективно протидіяти навіть повітряним загрозам.

"Тому флотилія знищуватиметься, незалежно від того, хто буде її командувачем", – резюмував Олександр Коваленко. 

Заміна командувачів у російському флоті

На початку квітня стало відомо, що на пост командувача Чорноморського флоту РФ призначено Сергія Пінчука. За даними з відкритих джерел, він є уродженцем українського Севастополя. Там він закінчив Чорноморське вище військово-морське училище імені Нахімова, проте після розпаду СРСР пішов служити саме в російський флот. 

Разом із ним нову посаду отримав адмірал Олександр Моїсеєв. Його призначили командувачем ВМФ РФ. 

Нового керівника отримав і Північний флот РФ. Цю посаду обійняв віце-адмірал Костянтин Кабанцов.

Вас також можуть зацікавити новини: